Közép-Európa legnagyobb tájfotós rendezvénye

Forrás: turizmus.com

 2018. május 29. 16:57

A Novohrad-Nógrád Geopark 2018-ban újra megrendezi fotós programját a Medves-hegységben. Régiónk legnagyobb tájfotós rendezvényén több tízezer fotó biztosan elkészül hazánk egyik változatos, felfedezésre csábító tájáról, a Medves vidékéről.

2018-ban a program névadó szponzora az OLYMPUS, a rendezvény hivatalos neve: OLYMPUS Medvesi Fotós Maraton. Miről is szól ez? Lényegében kölcsönös együttműködésről, összefogásról a szervezők és a fotósok között. A szervezők szeretnék megmutatni a világnak a magyar-szlovák határ mentén húzódó, napjainkig jobbára ismeretlen Medves-vidék szépségét, az itteni táj változatosságát, a geológiai különlegességeket, a palócság hagyományait, a történelmi korokat felidéző várromokat.

Ezért rengeteg garantált programot ajánlanak a fotósoknak – legyenek akár amatőrök, akár profik a pillanatok megörökítésében. A résztvevőktől pedig mindösszesen annyit kérnek cserébe: hazaérve osszák meg felvételeiket a különböző internetes felületeken, segítsenek népszerűsíteni a Novohrad-Nógrád Geoparkot, a Medves-vidéket, valamint a természet- és tájvédelem fontosságát. A szakmaiságot a két ötletgazda, Komka Péter fotóriporter és Drexler Szilárd dokumentumfilmes biztosítja.

Somoskő vára

Fotó: Berendi Tibor

A 48 órás, maratoni programot komolyan gondolták a szervezők. A túravezetők segítenek a táj felfedezésében, lesz modellfotózás a sziklákon, várromokon, palóc népviseletes portréfotózás, asztrofotós bemutató és asztrofotózás. Lehetőség lesz asztrotájképek készítésére a kivilágított váraknál, a Medves-fennsíkon, a Medvesalján.

Természetvédelmi bemutatókra, fotós előadásokra, hajnali túrákra is várják az érdeklődőket. Ipartörténeti emlékek fotózása is várható. Archaikus fotótechnikák bemutatása és kipróbálása is a program része. A Medvesalján ballonos repüléseket is terveznek. A programhoz egy fotópályázat is kapcsolódik.

Az eseményre már most lehet regisztrálni ITT. Szintén itt érhetőek el a legfontosabb tudnivalók, információk a programhelyszínektől kezdve, a napfelkelte és napnyugta időpontján át a kedvezményeket nyújtó partnerek listájáig.