Középkori játékokat rendeznek a diósgyőri várban

Forrás: MTI

 2015. augusztus 06. 14:46

Idén Augusztusi forgatag elnevezéssel tartják meg a hagyományos középkori témájú játékokat a megújult diósgyőri várban. A tizenhatodik alkalommal megrendezendő történelmi kalandozás augusztus 15-én kezdődik és nyolc napon át tart.

Mint a szervezők az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben írják, a történelmi játékok célja, hogy a mai kor embere testközelből megtapasztalhassa a középkor világát, amikor Nagy Lajos király udvara izgalmas párviadaloktól, vásári mutatványosoktól és kedélyes mulatságoktól volt hangos. A rendezvény idén is igazi középkori hangulattal várja a látogatókat.

A forgatag programja aktív családi időtöltést kínál: a látogatók nem csupán passzív szemlélői lesznek az eseményeknek, hanem akarva, akaratlanul részeseivé válnak egy sajátos időutazásnak.

A rendezvény augusztus 15-én hagyományos középkori felvonulással kezdődik, és több helyszínen kínál programokat augusztus 23-ig.

Az augusztus 15-i nap különlegessége, hogy a diósgyőri vár éjszakai élete is megelevenedik tüzes csatajeleneteken és látványos bemutatókon keresztül, lesz középkori játszótér, fegyver- és viseletbemutató, pajzskiállítás, íjászat, gyógy- és fűszernövény-ismereti előadás, kézműves foglalkozás, mesterségbemutatók, bábelőadások és állatsimogató.