Középkori játékra hív a Vajdahunyadvár új kiállítása

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 24. 07:33

A kiállításon a látogatók egy képzeletbeli, középkori tájra érkeznek, ahol bátorságukat, tudásukat és érzékeiket próbára téve lovagi küldetés részesei lehetnek.

A Vajdahunyadvárban augusztus 20-án megnyílt új kiállítás és kalandjáték középkori utazásra, lovagi küldetésre hív.

A látogatók a játék során képzeletbeli tájakat barangolhatnak be, miközben agyafúrt fejtörők és lovagkori kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket. A titkos lovagi megbízatás célja a király kardjának felkutatása és visszaszerzése az ellenséges lovagvárból.

Aki elég rátermett ahhoz, hogy apródként kiállja a próbák sorát, elnyerheti a lovagi címet - adták hírül a szervezők.

Elképzelt lovagkor

Fotó: Vajdahunyadvár

A kiállításon a résztvevők felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre. A próbák teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, lovagi erényekre és éles érzékekre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósult kiállítás és játék lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat november elsejéig.

Kapcsolódó cikkek