Közlekedésbiztonsági családi napon dől el, ki Magyarország legjobb kamionsofőrje

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 21. 10:56

A családi napon az érdeklődők egyebek mellett interaktív 3D-s anatómiai sátorban ismerkedhetnek meg a test működésével és borulás szimulátoron tekinthetik meg, hogy a fizika mely törvényei érvényesülnek, ha egy autó feldől.

Szeptember 23-án a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján rendezik meg az „5 tengelyen-biztos kézzel!" verseny döntőjét, ahol kiderül, ki 2023-ban az év legjobb kamionsofőrje.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság az által meghirdetett közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny budapesti elődöntőjéből tíz jól képzett kamionos jutott be a fináléba, ahol újból összemérik a tudásukat.

Szeptember 23-án eldől, ki a legjobb kamionsofőr

Fotó: NiT Hungary

 

A szervezők fontosnak érzik a közlekedésbiztonságra való nevelést már a legkisebb kortól kezdve, ezért a versennyel párhuzamosan megtartják a közlekedésbiztonsági családi napot, amely a Biztonság hetének záróeseménye is lesz egyben.

„A KRESZ totótól kezdve a virtuális játékokon át a motoros és kutyás rendőrök bemutatójával bezárólag rengeteg programot szervezünk. A katasztrófavédelem a tűzzel ismerteti meg a legkisebb korosztályt és felhívja a figyelmet a potenciális veszélyforrásokra interaktív formában, az ORFK pedig egy borulás szimulátorral is készül, mely élethűen adja vissza, milyen események zajlanak le, amikor egy autó valamilyen oknál fogva feldől" – sorolta Dittel Gábor, NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A közlekedésbiztonsághoz kapcsolódva az egészségmegőrzés is kiemelt szerepet kap az eseményen. A helyszínre érkező egészségügyi szűrőkamionon ingyenes prevenciós vizsgálatokkal és egészségügyi tanácsadással várják majd az érdeklődőket a szakemberek, a legkisebbek pedig egy különleges 3D-s anatómiai sátorban ismerkedhetnek meg az emberi test működésével – áll a rendezvény közleményében.

A gyerekek emellett KRESZ-pályán gyakorolhatnak biciklivel és rollerrel, de lesz arcfestés, ugrálóvár, óriásmemória játék, henna festés, gyermektetoválás és ökotudatos kézműves program is.

Hogy miként dolgozik együtt a hidrogén-közlekedés előmozdítása érdekében a NiT Hungary és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség, arról itt írtunk korábban.