Közösen fejlesztik a kassai és a miskolci kisvasutat

Forrás: turizmus.com

 2018. március 08. 10:00

Közösen pályázott és uniós támogatást nyert el a szlovákiai Kassai Gyermekvasút és a miskolci - Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) fejlesztésre.
A „Kisvasutak mint attrakciók és a kapuk a természetre” nevű
program 2019 december 31-ig valósul meg, közel 578 ezer eurós támogatással. Csaknem  kétszáz pályázat versenyében a magyar és szlovák partnerek sikerrel szerepeltek – jelentették be március 7-én Miskolcon, az Északerdő Zrt. által szervezett közös sajtótájékoztatón. A Lillafüredi Állami Erdei Vasút Miskolc-Dorottya utcai állomásán tartott eseményen Lehotsky Lubomir, a Kassai Gyermekvasút elnöke elmondta, hogy a közös projekt keretében a gyermekvasút szlovákiai, csermelyvölgyi induló állomásán befejezik a felvételi épület munkálatait, továbbá a vonal felénél található Előre megállóhelyen új kitérő vágányt építését tervezik. Ezek mellett részleges pályafelújítást is végeznek. A forgalom sűrítésére egy felújított dízelmozdonyt helyeznek üzembe, továbbá egy vasúti emlékhelyet is létesítenek, melynek középpontjában Miskolc nevével egy emelvényre állított mozdonyt láthatnak majd az utazók. A fejlesztéssel az a céljuk, hogy a modern elemeket felhasználva visszaadják a gyermekvasút régi arculatát, annak érdekében, hogy a jövőben is vonzó kassai látványosság lehessen.

A sajtótájékoztató résztvevői

Fotó: Mentusz Károly/turizmus.com

Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője arról beszélt, hogy az egyik projektelem a LÁEV Miskolc-Dorottya utcai állomásának fejlesztése lesz, ahol a vágányhálózat kismértékű módosítása mellett, az erdei vasút és a környéke turisztikai kínálatát bemutató élményteret alakítanak ki. A megújult utasfogadó a különféle látványelemekkel  és a kiállított kisvasúti kocsival már az út felől karakteres megjelentést nyújt majd az állomásnak. Ezzel pedig várhatóan még több turistát vonz majd az utazásra. Másik projektelemként egy  muzeális jellegű személykocsival azonos új kocsit építenek a vasútnak, melyet a partnerség jegyében Kassának neveznek el. Sőt ennek a berendezése is ezzel a tematikával készül és a szlovákiai város turisztikai látványosságait mutatják be. Bíznak abban, hogy a fejlesztési projekt megvalósítását követően is megmarad a partneri együttműködés a két kisvasút között.

[kép címe]

Fotó: Mentusz Károly/turizmus.com

Arról is szó esett, hogy a miskolci és a kassai kisvasutak Közép Európa közös kulturális örökségéhez tartoznak, az évtizedek során mind a kettő jelentős turisztikai látványossággá alakult. Az együttműködő felek arra törekszenek, hogy az örökséget megőrizzék és közös megoldásokkal növeljék az attraktivitásukat. Ezt a célt szolgája a közös projekt keretében kidolgozásra kerülő fejlesztési terv is, amely marketing stratégiával  együtt kínál megoldást a két kisvasút fennmaradására, fejlesztésére és népszerűsítésére.
Munkatársunk kérdésére Bózsó Gyula azt is elmondta, hogy a miskolci - Lillafüredi Állami Erdei Vasút tavaly 236 ezer vendéget szállított a 14 kilométer hosszú vonalán, többféle turisztikai attrakciót bemutatva az érdeklődőknek, Magyarországon az erdei kisvasutak zászlóshajójaként is emlegetik.
A sajtótájékoztatót követően az állomáson bemutatták a vendégeknek a leendő turisztikai élménytér helyét, majd diósgyőri kis vonatozásra invitálták a résztvevőket.

Kapcsolódó cikkek