Közösségi térrel újul meg a hevesi horgásztó

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 02. 09:42

Új közösségi házzal gazdagodik a pétervásárai horgásztó környéke. A létesítményt szeptember első felében nyitják meg.

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a helyi sporthorgász egyesület 65 millió forint pályázati támogatást nyert el a tó turisztikai fejlesztésére.

A horgásztó Pétervásárán

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

Barta Gábor, az egyesület elnöke arról tájékoztatta a turizmus.com-ot, hogy a projekt fontos fejlesztési elemeket tartalmaz. Alapvető cél, hogy a környék infrastruktúráját fejlesszék.

Ezzel a tó kulturált használatát segítik elő, ami így még vonzóbb turisztikai célpont lehet a jövőben.

A közbeszerzési eljárás lebonyolítása után kezdték el a kivitelezési munkákat. A leendő közösségi épületbe bevezették az ivóvizet és az elektromos áramot, és létrehoztak egy közösségi teret, ami magában foglalja a büfét, az öltözőket és az akadálymentesített szociális blokkot is. Az új közösségi tér arra is lehetőséget teremt, hogy különböző rendezvényeket, kulturális programokat is tartsanak ott.

A horgásztó partján közösségi teret alakítottak ki

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

Mindezek mellett parkosítanak, pihenőhelyeket is létesítenek, a  gépkocsikkal érkezőknek pedig váróhelyet alakítanak ki.

A Pétervásárai Sporthorgász Egyesület egyébként 2010-ben alakult és jelenleg 120 taggal működik. A tavat 1971-ben egy völgyzáró gát létrehozásával alakították ki, és azóta is népszerű nemcsak a horgászok, hanem turisták körében is. Rajtuk kívül a környékből is sokan szívesen jönnek családtagjaikkal, hogy sétáljanak a parton, a hangulatos erdei környezetben levő horgásztónál.

Évente több száz vendég látogat ide, hogy pihenjen, kikapcsolódjon.

Az egyesület elnöke azt is elmondta, hogy egy korábbi fejlesztés eredményeként teremtették meg a tó mai formáját, csónakkikötőt is építettek, valamint horgászhelyeket alakítottak ki. A terveik szerint a jövőben is folytatják a tó komfortosítását és további horgászhelyeket létesítenek, amelyek pihenőként is szolgálnak majd.

Pihenőhelyek várják a horgászokat, a tervek szerint újabbakat is kialakítanak

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly