Kreatív advent Gyenesdiáson

Forrás: turizmus.com

 2020. december 08. 19:37

Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában kreatív módon járulhatnak hozzá a helyiek advent közös ünnepléséhez.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület minden évben meghitt, családias adventi hétvégére invitálja a helyi és környékbeli lakosokat, a térségben pihenő vendégeket, ahol többek között sült gesztenyével, forralt borral, sült kolbásszal, játszóházzal, kézműves termékekkel és süteménysütő versennyel várják a résztvevőket.

Sajnos az idei Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár elmarad a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában, mint minden más rendezvény is. A közös készülődést és a meghitt együttlétet nehéz pótolni, nem is igazán lehet, de jó szándékkal és összefogással közelebb hozhatjuk az embereket egymáshoz – írja közleményében a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

A gyenesdiási advent is máshogy zajlik idén, de a közösségi összefogás megmarad

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Gyenesdiáson mindenki szívét-lelkét beleadja abba a helyi turisztikai egyesület által létrehozott kezdeményezésbe, amelyet azért indítottak el Facebook-oldalukon, hogy az adventi várakozás időszakát egy-egy apró kedvességgel, „ajándékkal” szebbé és gazdagabbá tegyék követőik, rajongóik számára. Rendhagyó Adventi Kalendáriumuk ajándékait napról napra szeretettel címzik Gyenesdiásról a nagyvilágba.

Van, aki egy recepttel, egy praktikus díszítési ötlettel, koszorúkészítési instrukcióval készül, de olyan is akad, aki ünnepi gondolataival járul hozzá a közös ünnepléshez.

A kalendárium részeként minden adventi hétvégén megosztanak egy-egy videóüzenetet is az egyesület és a település vezetőitől.

Az adventi készülődés elengedhetetlen része a gyertyagyújtás. Ilyenkor az adventi koszorún felgyúlnak a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyalángjai.

Idén ugyancsak rendhagyó módon, de sokak nagy örömére a gyenesdiási József Attila Művelődési Ház és Könyvtár jóvoltából otthonról, biztonságosan követhető, ahogy ezek a lángok a település adventi koszorújának gyertyáin is felgyúlnak.

Természetesen az egyesület is közvetíti az ünnepi alkalmak élő adását, csakúgy, mint a Művelődési Ház többi kreatív adventi üzenetét is.