Külföldi sztárok érkeznek a Veszprém Blues Fesztiválra

Forrás: MTI

 2023. február 02. 15:12

Április 13-16. között rendezik meg a Veszprém Blues Fesztivált, amelyen négy nap alatt csaknem ötven koncert és több mint harmincöt fellépő várja a közönséget.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként megtartott fesztivál fellépőinek zöme külföldről érkezik, de a stílus legjobb magyar előadóit is hallhatja a közönség - mondta el Podlovics Péter főszervező a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagy-Britanniából érkezik a Cinelli Brothers

Fotó: Veszprém Blues Fesztivál

Nagy Krisztián, az EKF programsorozat projektmenedzsere jelezte: azt szeretnék, hogy Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban minél többen, minél aktívabban és a hétköznapok részeként tekintsenek a minőségi élőzenére.

Hozzátette: 2019 óta Veszprém az UNESCO zene városa címet is viseli, és a városban egyre többeket szólítanak meg zenei programokkal.

A Veszprém Blues Fesztiválon a koncertek mellett éjszakai jammelések, kiállítások, workshopok és beszélgetések mutatják meg az érdeklődőknek, hogy a kortárs blues bárki számára könnyen befogadható műfaj. Olyan világsztárok érkeznek, mint a The Rolling Stones lemezeiről is ismert szájharmonikás Sugar Blue, a gitáros Matt Schofield, a kortárs blues ikonjának számító Rick Estrin vagy a világ egyik legjobb hammond orgonistájaként jegyzett Raphael Wressnig.

Kizárólag erre az alkalomra áll össze újra a Palermo Boogie Gang, az estével Kepes Róbertre, a zenekar 2011-ben elhunyt egykori basszusgitárosára emlékeznek születése 59. évfordulóján. Az együttesben basszusgitáron Kepes Róbert egykori tanítványa, Varga László játszik majd.

A Rockmúzeumban tartott sajtótájékoztatót követően Kepes Róbert basszusgitárját elhelyezték a múzeum egyik vitrinjében.