Külföldiektől lopott el több százezer forintot három férfi Budapesten

Forrás: MTI

 2023. március 01. 09:24

Budapesti bankautomatákból pénzt felvevő külföldi turistáktól lopott el több százezer forintot három férfi, egyiküket őrizetbe vették, társait még keresik - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

A közlemény szerint a VII. kerületi rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben, miután egy férfi bejelentette, hogy 2022. szeptember 21-én alkalmi ismerősei meglopták.

A bejelentő turistaként érkezett a fővárosba, majd barátaival szórakozni indult. Az este folyamán alkalmi ismerősöket szereztek, akik elterelték a figyelmét, miközben ő pénzt akart felvenni egy automatából. Azt mondták neki, hogy rossz az automata, nem ad ki pénzt, ezért elirányították egy másik géphez.

Miután a turista elindult, a háromtagú társaság a működő automatából magához vette a sértett 200 000 forintját, majd azzal elfutott.

Az eljárás során az erzsébetvárosi nyomozók megállapították, hogy a társaság másik két alkalommal is ugyanilyen módszerrel vert át külföldieket, amellyel összesen 360 000 forintot zsákmányolt.

Az elkövetők pénzfelvétel közben tévesztették meg a külföldi turistákat

Fotó: 123rf.com

 

A VII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetők közül egyet azonosítottak, őt február 15-én elfogták és előállították.

A 21 éves férfit üzletszerűen elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.