Külképviselők a Régiókban

 2014. május 13. 18:18

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi és Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságai ismét sikeres és előremutató rendezvényt bonyolítottak le május 9-én.

A Magyar Turizmus Zrt. lengyelországi, szlovákiai és romániai külképviselői Mezőkövesden mutatták be a két régió legfontosabb küldőországainak sajátosságait, a sikeres marketingtevékenységhez és vendégfogadáshoz nélkülözhetetlen tudnivalókat a részt vevő szakembereknek.

A rendezvény előzménye Észak-Magyarország 2013-ban folytatott sikeres lengyel marketingkampánya, mely 5 TDM és klaszter közös finanszírozásában valósult meg. A több eszköz alkalmazásával, egész éven át tartó, több térséget megmozgató és a fogadó terület fejlesztésével is foglalkozó akciósorozat kivételes példája volt a térséget népszerűsítő sikeres marketingaktivitásnak. Ezt a közösségi összefogást 2014-ben is folytatják a szereplők online kampányok, közönségtalálkozók szervezésével, lengyel nyelvű hírlevelek, Facebook-hírek, Wikipédia oldalak generálásával. A szakemberek a találkozón egyetértettek abban, hogy a második és harmadik meghatározó piacon – Szlovákiában és Romániában – is hasonló közösségi megoldásban kell gondolkodni. Közös költségvetéssel, közös akciókkal és a koncentrált megjelenésekkel párhuzamosan, a piacokra nyitó szolgáltatók felkészítésével lehet előrelépni.

 

A régiók valamennyi térségét képviselve mintegy 70 turisztikai szakember vett részt a rendezvényen: TDM-ek, klaszterek, turisztikai szolgáltatások és települések képviselői.

A délelőtti előadások után a jelenlévők délután workshop formájában, személyes konzultációkon kérhettek további hasznos tanácsokat az adott piacok sajátosságairól vállalkozásuk, térségük sikeresebb bevezetése és működése érdekében.

Az esemény eredményei tovább erősítik Észak-Magyarország és a Tisza-tó pozícióit a környező országokban.