Külöleges túrák Brazíliában

Forrás: turizmus.com

 2018. február 22. 16:08

Sárdi Rezső, a HAVAS magyarországi marketing képviseletének képviselője egy szakmai workshopon ismertette a Havas Creative Tours Global DCM brazil kínálatát.

A rövidebb, általában két hetet Brazíliában töltő utazók standard útvonala Rio de Janeiró, Salvador da Bahia és az Iguazú vízesés. Ebbe az időbe egy  2-3 napos dzsungeltúra is beiktatható, de vannak más érdekességek is. Nagyon kevesen ismerik például  Pantanalt,  a 160.000 négyzetkilométer kiterjedésű mocsárvidéket, mely ritka állat- és növényvilágának köszönhetően a legek csoportjába sorolható. Turisztikailag fejlett terület, könnyen megközelíthető és rendkívüli adottságaival elejthetetlen élményt nyújt az odalátogatóknak. A vallási turizmus terén kuriózum a Nova Jerusalemben (Recifétől 200 kilóméterre) található, minden évben megrendezésre kerülő, Krisztus keresztre feszítését bemutató mega méretű passiójáték. Nova Jerusalem több mint 550 szereplővel és statisztával a világ legnagyobb színháza. A  100.000 négyzetméteres területen egy-egy alkalommal 10.000 néző tekintheti meg az előadást. Dél-Brazíliában nagyon fejlett a borászat, ahova érdemes szakmai programokat is rendezni. Ezek a desztinációk  jól megközelíthetők repülővel, és jó tudni, hogy a BAP (Brazil Air Pass) légibérlettel a repülési költségek aránytalanul olcsók a nagy távolságokhoz viszonyítva.

A turisták egyik kedvelt célpontja, az Iguazú vízesés

Fotó: pixabay.com

Azok az utasok, akiknek ideje korlátozott, és kerülni szeretnék a belföldi repülést, valamint csökkenteni  utazásuk költségeit, ajánlható a Costa Verde tengerpart.  A riói érkezést követően busszal el lehet jutni  Sao Paulo-ba, és megállni egy-egy tengerparti városnál, mint Anga dos Reis vagy Paraty, az Unesco Világörökség   része. Rövid Sao Pauló-i tartózkodást követően át lehet repülni a három ország határán  (Argentina, Brazília Paraguay)  fekvő Iguazu vízeséshez.

Természetesen jövőre is lesz karnevál március 2. és 9. között. A riói olimpiának és a foci VB-nek köszönhetően lényegesen megnőtt a város szállodáinak száma,  így az eddigieknél kedvezőbb kondíciókkal lehet a karneválra kiutazni. Aki  a kisebb tömeget szereti, annak ajánlható a győztesek parádéja, amit egy héttel a karnevál után rendeznek meg. Mint a program nevéből is kiderül, csak a legjobb szambaiskolák bemutatására koncentrálnak. Ilyenkor a szállodák és a programok közel 50%-al olcsóbbak, mint a karnevál idején.