Különjárat – Nemes Anita kiállítása a Mária Magdolna-toronyban

Forrás: turizmus.com

 2018. április 12. 14:47

2018. április 19-én 19.00 órakor nyílik meg Nemes Anita Különjárat című kiállítása a budavári Mária Magdolna Toronyban.

A kiállítás:

Nemes Anita számára kifogyhatatlan téma a nyüzsgő, városi élet. Rajzain Budapest ikonikus épületei és kevésbé ismert szegletei mellett mindig megjelennek az emberek, az utcai élet ellesett pillanatai, az egy-egy mozdulatból kikövetkeztethető pár másodperces történetek. Új képein a turisztikai attrakciók kulisszái mögötti világot, a nevezetességek árnyékában élő hétköznapi embereket jeleníti meg.

Nemes Anita:

Illusztrátor, tervezőgrafikus, Budapesten született és dolgozik. Művészeti gyermekkönyvet illusztrál, galériáknak dolgozik és kiadványokat tervez. Kedvenc témája a város, az építészet és az emberek, akik a várost lakják.

A helyszín:

A budavári Kapisztrán tér legrégibb épülete a késő gótikus stílusú Mária Magdolna Torony (Budapest I. ker. Kapisztrán tér 6.), az egyetlen eredeti középkori műemlék Budán. Az évtizedeken át zárva tartott épület 2017. nyarától újra látogatható. A Budatower néven megnyitott létesítmény felső szintjén működő panoráma kilátó mellett az épületben a továbbiakban kisebb kiállítások is fogadják a vendégeket.

Nemes Anita: Különjárat

Fotó: turizmus.com