Különleges eseménynek ad helyszínt a Nagyerdei Víztorony

Forrás: turizmus.com

 2018. április 26. 11:43

A Recorder zenei magazin 61. lapszámának megjelenését megjelenését ünneplő rendezvény fő fellépője az Artisjus- és Fonogram-díjas énekesnő, Jónás Vera lesz.

A Nagyerdei Víztorony e szombati zenei programjának különleges apropója lett. A múlt héten ugyanis megjelent a Recorder zenei magazin 61. lapszáma, amely 16 oldalban foglalkozik Debrecen könnyűzenei életével, bemutatja annak rövid történetét, a legjobb helyeket és feltörekvő formációkat („kezdő 11”), az elektronikus zenei színteret, valamint interjút közöl Szalay Andrással, a legendás PantaRhei tagjával, világhírű hangszertervező fizikussal, továbbá Lukács Lacival és Szabó Péter hardcore-énekessel. A lapszám megjelenését ünneplő rendezvény fő fellépője az Artisjus- és Fonogram-díjas énekesnő, Jónás Vera lesz.

Jónás Vera nem először jár Debrecenben, 2016-ban például a Debrecen 2023 projekt bemutatkozó eseményén láthattuk, legutóbb pedig az Anna and The Barbies előtt ismerhették meg sokan a különleges egyéniséggel és kisugárzással bíró dalszerző-énekesnőt, aki a jazz felől indulva mára a hazai popszíntér egyik legizgalmasabb reménysége lett.

A Nagyerdei Víztorony Debrecenben

Fotó: epiteszforum.hu

Miközben a zenekar Vera körül folyamatosan megújul, az énekesnő sorba gyűjti be az elismeréseket. Tavaly a Nagy-Szín-Pad műsor döntőjében láthattuk, a fent már említett díjak mellett pedig folyamatosan külföldi meghívásokat is kap, ez évben több európai koncert mellett egy ázsiai turné is vár rá.

A további fellépők között találjuk a szintén budapesti NunkiBayStarship zenekart, akik hangulatos, friss, kreatív folk-soul-hop zenéjüket Tóth Dorothy énekesnő hegedűjátékával fűszerezik. Hasonlóan hozzájuk, egy titkos „szobakoncert” keretében az Újkerti Fiókkönyvtárban mutatkozott be ősszel a DoubléeTroublée, Jantyik Hanna és Gáll Dávid duója. Személyes, közvetlen szobazene-dalaik ezúttal egy nagyobb színpadon szólalnak meg. A koncertek alatt és után a kávézóban a világzene és az elektronikus zene keveredik majd, a „kezdő tizenegy”-be is beválogatott Tshabee, valamint a The FolkAttackdj-k jóvoltából.

A Recorder magazin már említett lapszáma Debrecen meghatározó zenei és kulturális helyszínein ingyenesen hozzáférhető, de ha elfogynának a példányok, szombaton a Víztoronyban bőségesen lesz még belőle.