Különleges környezetben láthatók idén is a balatoni Kultkikötő programjai

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. július 04. 12:17

Az alsóörsi AMFI-ba A GRUND vígszínházi fiúzenekarral, a szárszói Csukás Színházba Oláh Ibolya Női posta című színházi koncertjével köszöntött be július 2-án este a Kultkikötő.

A 18. évadját kezdő balatoni nyári fesztivál előadásait, koncertjeit az elkövetkező két hónapban Földváron, Bogláron, Fenyvesen és Badacsonytomajban is élvezheti a publikum. Balatonföldváron a Kulipintyó villa udvarán, Szárszón a Csukás Színházban, Bogláron a művelődési ház melletti szabadtéri színpadon, Fenyvesen az  egykori kertmoziban, Badacsonytomajban a Friss Teraszon, Alsóőrsön az ókori amfiteátrumokat idéző szabadtéri játszóhelyen mutatják be idén nyáron a Kultkikötő által kiválasztott produkciókat. Különleges helyszíneken láthatják a nyaralók az elmúlt hónapok legsikeresebb színházi előadásait, irodalmi estjeit, és több képzőművészeti kiállítás is szerepel a programban.

Nemcsak a játszóhely különleges, hanem a díszlet is, Közép-Európa legnagyobb és egyik legszebb tava – írják a szervezők, akik a családi színházi produkciókat is ugyanolyan igényességgel viszik színre, mint a felnőtteknek szóló nagyszínpadi, kamaraszínházi, könnyűzenei előadásokat.

A balatonboglári szabadtéri színpad

Fotó: Kultkikötő

A hangversenyek közül Oláh Ibolya Női posta című színházi koncertje, a Budapest Bár, Török Ádám és a Mini zenei estje, nemkülönben Bangó Margit és a Swing A ’LA Djangó című előadása biztos fergeteges sikerre számíthat.

A teátrumok nagyszínpadi és kamaraszínházi repertoárjából is sikerdarabokat választott a Kultkikötő. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Kartonpapával érkezik a Balatonhoz, a Szentendrei Teátrum a Dunakanyart mutatja be, a Körúti Színház a Minden lében három kanál című komédiával, a beregszászi Illyés Gyula Színház Csehov egyfelvonásosaival ígér maradandó élményt. A Veszprémi Várszínház a Hotel Mentholt, a Pál utcai fiúkat és a Dzsungel könyvét mutatja be. A családi előadásokon láthatjuk többek közt a Babszem Jankót, a Boribon nyaralt, a Csizmás Kandúrt és a Süsü és barátait.