Különleges séták az Országházban

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 11. 16:17

A Kulturális Örökség Napjai keretein belül szeptember 16-án és 17-én ismét megnyitja kapuit az Országház az érdeklődők előtt.

Az épületen kívül a Kossuth téren és az Országgyűlési Múzeum kiállítótereiben is számos különleges program várja az érdeklődőket. A programokon való részvétel ingyenes, de – a Tér-Zene kivételével – előzetes regisztrációhoz kötött.


Az alábbi programokra van még szabad hely:

Kibővített Országház-séta – A séták alkalmával a hagyományos Országházi túrák útvonala kiegészül máskor nem látogatható helyiségekkel is.

Térséta – Érdekességek a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól.

Könyvtárlátogatás – Az Országgyűlési Könyvtárat a magyar nyelvű programok mellett angol nyelven is lehetőség nyílik megtekinteni mindkét nap 14:00 órakor.

Kiegyezés tárlatvezetés az Országgyűlési Múzeumban – Idén ünnepeljük a kiegyezés 150. évfordulóját, amelyhez kapcsolódóan külön tárlatvezetés várja az érdeklődőket A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításban.

Szeptember 16-án 17:00 órakor a Tér-Zene rendezvénysorozat keretében (http://www.nemzetfotere.hu/blog/posts/ter-zene-a-nemzet-foteren) Esze Jenő és Zenekara ad 60 perces koncertet a Kossuth téren. A programra nem szükséges regisztrálni.

Bővebb információ a Nemzet Főtere honlapon (http://www.nemzetfotere.hu/blog/posts/kulturalis-orokseg-napjai-az-orszaghazban-2017) és a Kulturális Örökség Napjai az Országházban oldalon (https://konseta.parlament.hu/web/) érhető el, regisztrációra pedig a https://konseta.parlament.hu/web/regisztracio felületen keresztül van lehetőség. A jelentkezés szeptember 14-én 12:00 órakor zárul.