Különvonatok viszik a nyaralókat Prágából Rijekába

Forrás: turizmus.com

 2020. június 02. 15:36

A tervek szerint június végétől hetente háromszor indulnak éjszakai különjáratok Prágából a horvát Adriára.

A cseh kormány már április végén jelezte, megtesz mindent azért, hogy "biztonságos folyosókon" keresztül eljuttassa állampolgárait a népszerű tengerparti üdülőhelyekre, Horvátországba. Bár akkor repülős és autós turizmusról volt elsősorban szó, most, úgy tűnik, a biztonsági folyosó a vasúton fog megvalósulni elsőként.

Az is tény, hogy egy mai bejelentés szerint június 15-től szabadon utazhatnak a cseh állampolgárok szinte az összes európai országba.

Bár a nemzetközi vasúti forgalom helyreállása még várat magára, a RegioJet cseh magánvasút már új vonal bevezetésén dolgozik – írja a RegionalBahn.hu-n megjelent cikkében Mellár Marcell.

Képünk illusztráció, a különvonatok Zágrábon keresztül érik majd el a horvát tengerpartot

Fotó: 123rf.com

A cseh magánvasút-társaság június végén tervezi beindítani a Prága és Fiume közötti járatait. A vonatok hetente háromszor indulhatnak a cseh fővárosból, és éjszakai kapcsolatot fognak adni az Adriai-tenger partjára.

A cég azonban nem önállóan a vonatban gondolkodik: a rijekai végállomásról ugyanis a tengerpart további településeit kiszolgáló autóbuszok fognak közlekedni, a vonathoz csatlakozva.

A cikk szerint a vonatok pontos útvonala és a jegyárak még a héten kiderülnek, a jegyértékesítés ugyanis hamarosan indul.

A menetrendről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Prágát kedden, pénteken és vasárnap hagyják el a vonatok nagyjából délután 5 óra körül, a fiumei érkezés pedig másnap reggel 9 órára várható.

Ami a gördülőállományt illeti, a DB-től és ÖBB-től vásárolt, a Kassa–Prága viszonylaton már ismert hálókocsik mellett, a szokásos négy osztályos (Business, Relax, Standand, Low Cost) elrendezés várható.