Kulturális intézmények újulnak meg Miskolcon

Forrás: MTI

 2018. július 24. 12:08

Pályázaton nyert pénzből kulturális intézményeket fejlesztenek Miskolcon. A projekt részeként megújul a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája.

Korábban történt

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a város önkormányzata a terület- és településfejlesztési operatív programból 236,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt részeként a legfontosabb kulturális intézmények infrastruktúrája újul meg. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, amelyet minden évben a Művészetek Házában és jó ideje a Csodamalom Bábszínházban rendeznek meg. A több mint egyhetes rendezvényen általában 120-140 filmet mutatnak be mintegy 40 országból, a vetítéseknek 20-25 ezer nézője van.

A Művészetek Házában az Uránia és a Béke termet érinti a fejlesztés, kicserélik a nézőtéri székeket és beszereznek a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket is

Fotó: HelloMiskolc

A Csodamalom Bábszínházban két új vetítőtermet alakítanak ki, az egyik a jelenlegi műszaki terem, a másik egy kisebb földszinti terem, ahol a szükséges légtechnikával – szellőzés, hűtés – teszik lehetővé a mozizást. A beruházás részeként felújítják a színháztermet is: új vetítővászon és új székek várják majd a filmkedvelőket. Megújulnak a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és megvalósul az épület akadálymentesítése is.

A Művészetek Házában az Uránia és a Béke termet érinti a fejlesztés, kicserélik a nézőtéri székeket és beszereznek a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket is.

A kivitelezések 2019 őszére befejeződnek.