Kulturális olvasztótégely a Fekete-tenger partján

Forrás: turizmus.com

 2017. november 13. 16:41

Ókori görögök alapították, majd tatárok, törökök, szlávok, franciák, zsidók és svájciak is ott hagyták nyomukat Odessza és környéke kultúráján. A város az UIA légitársasággal kijevi átszállással érhető el a legkönnyebben.

Az Ukraine International Airlines tanulmányúton mutatta be partnereinek a Fekete-tenger partvidékének gazdag múltú nagyvárosát, Odesszát. Bár a város nevét az idősebbek Ogyesszaként ismerhetik, abban mindenki egyetért, hogy egy mediterrán hangulatú, élhető, izgalmas metropolisz az egymillió lakosú település.

A településre kijevi átszállással juthatunk el Budapestről. A tanulmányút során a légitársaság legfontosabb repülőjegy-értékesítő partnereinek képviselői megismerték Odessza néhány legfontosabb látnivalóját, köztük az Eisenstein filmjéből ismerős Patyomkin-lépcsőt és az operaházat.

A csoport a kijevi repülőtéren: Sztán Bernadett - Ibusz, Gajárszki Henrik -American Service Travel, Cseres Krisztina - Mauri, Elter Zita - Weco Tracel, Szántó Zoltán - Turizmus.com, Nagy Lilla - Vista, Bódi Richárd - Marschaller, Glöckl Eszter - utazom.com, Varga Balázs - Carlson Wagonlit Travel, Nemes Ervin, Ukraine International Airlines, Nemes Éva - Neckermann

Fotó: Sajtos Zoltán, Aero Magazin

A program során a csoport ellátogatott a magyar történelemben is szerepet játszó Bilgorod-Nyisztrovszkij - magyar neve is van, Dnyeszterfehérvár - hatalmas kiterjedésű, szép állapotban ránk maradt erődjébe, valamint a közeli Shabo borászatba, amelyet 1822-ben svájci telepesek alapítottak. A látnivalók között szerepelt a térség első, ugyanakkor már most nemzetközi népszerűségnek örvendő akvaparkja Zatokán. A város és a térség látnivalóiról bővebben a Turizmus.com magazin decemberi számában olvashatnak majd.

Kapcsolódó cikkek