Kulturális turizmusról Veliko Tarnovoban

Forrás: turizmus.com

 2018. március 07. 12:35

Április 19-21. között Bulgária régi fővárosa,Veliko Tarnov ad otthont a 15. alkalommal megrendezett Balkans – The International Tourism Fair „Cultural Tourism” kiállításnak.
A rendezvényen bolgár és külföldi önkormányzatok, tour operatorok és utazásközvetítők, követségek és számos egyéb szolgáltató mutatja be új termékeit, attrakcióit és desztinációit a kulturális turizmus jegyében.

2018 a Kulturális Örökség Európai Éve, amelynek célja, hogy minél többeket inspiráljon a kontinens ilyen jellegű attrakcióinak megismerésére, számos európai intézmény támogatásával. A kiállítás mottója pedig épp egybevág az év szlogenjével, vagyis „Örökségünk, ahol a múlt találkozik a jövővel”.

Veliko Tarnovo évente több mint 650 eseménynek ad otthont. Nyaranta a Királyi Palota a legnagyobb bolgár operafesztivál díszletévé változik, idén július 7 és szeptember 5. között élvezhetőek a helyi és a nemzetközi produkciók.

Operafesztivál Veliko Tarnovoban

 

Szintén a “Tsarevets” erőd ad otthont a középkort megidéző fesztiválnak júniusban, és a látványos fény-hangjátékoknak, régészeti múzeumát pedig évente közel félmillióan keresik fel.