Kun hagyományok fesztiválja

Forrás: MTI

 2017. augusztus 20. 17:58

A kun tradíciókkal, valamint a Kiskunság és Nagykunság településeinek mai értékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Kun hagyományok kulturális fesztiválján, szeptember 2. és 3. között Budapesten, a Vajdahunyadvárban.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kétnapos ingyenes eseményén a tradíciók megismerése mellett a látogatók képet kapnak a Kiskunság és Nagykunság településeinek jelenéről, mai értékeiről is.

A rendezvényre a szervezők több alföldi, „kun” települést hívtak meg, hogy a fővárosban is bemutathassák kulturális örökségüket és turisztikai ajánlataikat. Nagy figyelmet kap a térség mezőgazdasága és a helyi minőségi termékek választéka: legfőképpen a hungarikumok.

A látogatók megkóstolhatják a karcagi birkapörköltet és más népi ételeket, míg a Bor utcában a legjobb kunsági borokat kínálják.

A rendezvény mindkét napján múzeumi foglalkozásokkal, nemzeti parkok programjaival, kiállításokkal, színpadi produkciókkal, néptánccal, zenével, viselet- és fegyverbemutatókkal is várják az érdeklődőket a Vajdahunyadvár udvarán és a múzeum belső tereiben. Mindezek mellett a szervezők gyerekelőadásokkal, bábelőadásokkal, mesemondással és más gyerekprogramokkal is készülnek.

A fesztivál szervezői változatos gyerekprogramokkal is készülnek

Fotó: kunszovetseg.hu

A mezőgazdasági múzeum Magyarországi népcsoportok kulturális bemutatkozása elnevezésű programjának keretében ezentúl minden évben egy-egy magyarországi népcsoport kultúráját, hagyományait és tárgyi világát mutatja be. Első alkalommal a kun népcsoport hagyományai állnak a középpontban.