Kuriózummal kezdődik Újszegedi Szabadtéri Színpad idei programja

Forrás: turizmus.com

 2022. január 27. 14:47

A Dóm téri nagyszínpad után az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsora is nyilvánossá vált: a megszokott színházi paletta mellett izgalmas zenei koncertekkel egészül ki az újszegedi rendezvények sora.

A 2022-es évad június 22-én veszi kezdetét a Boban Markovics Orkestar fergeteges koncertjével.

Ezt követően a Budapest Bár gondoskodik majd a remek hangulatról. Az idén 15 éves zenekar ezúttal is régi korok kedvenc muzsikáit hangolja újra egy nosztalgikus és üdítő est keretében július 6-án.

A bárhangulat ezután is folytatódik, köszönhetően a színház világához is ezer szállal kötődő Dés László dzsesszdallamokkal tűzdelt koncertjének. A Liszt- és Kossuth-díjas zeneszerző olyan kiváló vendégművészek társaságában érkezik Szegedre július 20-án, mint Básti Juli és Nagy Ervin.

Az újszegedi programokra, akárcsak a Dóm tér előadásaira többféle bérletkonstrukcióban kínálnak jegyet azoknak, akik több estényi szórakozásra vágynak

Fotó: szegediszabadteri.hu

A hagyományteremtő koncertsorozatot újabb legendás előadó folytatja: a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János. A neves alkotók nem először lépnek fel közösen, A dal a miénk című, magával ragadó estén a hagyományos és a modern hangzásvilág fúziójával kápráztatják el a zenerajongókat augusztus 10-én.

Augusztus 17-én az örökifjú Rost Andrea születésnapi koncertje varázsolja el az újszegedi közönséget. A világhírű szoprán és vendégei „három tételben – három műfajban” töltik meg dallamokkal a ligetet, egy egyedi látványvilágú, nagyszabású koncert show-ban megcsillogtatva az elsősorban operadívaként ismert előadó sokszínűségét is.

Az újszegedi színházi előadások sora valódi kuriózummal kezdődik a Sakk két alkalmának köszönhetően, melyet 3 év után először a Szabadtérin láthat újra a közönség. Tim Rice Grammy- és Oscar-díjas szövegíró egy 1979-es amerikai–szovjet sakk világbajnokságot álmodott meg Björn Ulvaeus és Benny Andersson zenéjével, ahol a táblás játék mögött hatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak. A különös végkifejlet pedig, Cornelius Baltus rendezésében és Kentaur lenyűgöző látványvilágával június 24-én és 25-én bontakozik ki az újszegedi színpadon.

A dominógyilkosság című kétrészes krimi két előadása folytatja ezután az újszegedi nyarat. Szente Vajk és Galambos Attila lebilincselő krimije két estén át, július 22-én és 23-án szögezi majd a székekhez az újszegedi közönséget.

Augusztus 6-án az Omega és a nagyívű szerelmi történetek rajongói örömére a Gyöngyhajú Lány Balladája című, látványos ExperiDance-musical érkezik az újszegedi színpadra.

A 2022-es évadot a húsz éve töretlen népszerűségű Anconai szerelmesek zárja az újszegedi liget lombjai alatt, két alkalommal, augusztus 19-én és 20-án.

A meghirdetéssel egy időben a jegy- és bérletértékesítés is kezdetét vette. Az újszegedi programokra, akárcsak a Dóm tér előadásaira többféle bérletkonstrukcióban válthatják meg helyüket azok, akik több estényi szórakozásra vágynak.