A pisztáciástól a kürtős csapágyig: jön a Kürtőskalács Fesztivál

Forrás: MTI

 2023. szeptember 19. 10:28

Harminc különböző ízű és formájú kürtőskalácsot kóstolhat meg a közönség a Kürtőskalács Fesztiválon, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendeznek meg október 13-15. között.

A gasztronómiai program mellett két színpad és számos program is várja a látogatókat – közölte a programot szervező Vitéz Kürtős cég.

Az édesség kedvelői újra megkóstolhatják például a régóta nem kapható kürtős csapágyat, a meggyes-mákos kürtőskalácsot vagy a pisztáciás ízesítésűt, de a számos ízvariáció mellett a kürtőskalács-desszertkülönlegességet, a kürtősbont is kipróbálhatja a közönség.

A fesztiválon lesz Csináld magad! sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, valamint vegán kürtőskalács is. Meghívott vendégként pedig Székelyudvarhelyről érkezik a Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagyméretű kürtőskalácsok is kaphatók lesznek autentikus kivitelezésben.

Meggyes-mákos, pisztáciás és vegán kürtőskalács is lesz a felhozatalban

Fotó: Kürtőskalács Fesztivál/Facebook

A színpadokon koncertet ad mások mellett Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka, Bolba Éva és a JAZZterlánc is.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon a nagyszínpad fellépői a főbejáratnál szórakoztatják majd a helyszínre látogatókat, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kisszínpadon mesemondók és bábelőadások várják a kisebb gyerekekkel érkező családokat.