Kutatók Éjszakája interaktív programokkal a Corvinuson

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 25. 13:54

Az idén szeptember 29-én megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakájának keretében a Budapesti Corvinus Egyetem is számos érdekes, interaktív programmal várja a kutatói munka iránt érdeklődő résztvevőket.

Az elsősorban középiskolások számára összeállított programok témája a tudatosság kérdéskörét vizsgálja egy akadálypálya keretében, ahol több mint tíz helyszínen a résztvevők pecsétet kapnak a regisztrációkor kapott lapjukra.


Az akadálypályán a programok 16:00-tól 20:00-ig tartanak, köztük olyan interaktív előadásokkal, szimulációs játékokkal, mint a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék szervezésében létrejövő Részvényjáték, Tőzsde szimuláció, vagy a Sportgazdaságtani Kutatóközpont által meghirdetett „Létezik-e tudatosság a sportgazdaságban?” című kerekasztal beszélgetés.

A Corvinus Turizmus Tanszékének oktatói és turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatói – a UNWTO által idénre meghirdetett Felelősségteljes Utazás témaévhez kapcsolódóan - a felelősségteljes utazás témakörébe kalauzolják el az érdeklődőket, ahol többek között turisztikai totóval, ökolábnyom-méréssel és fotózással hívják fel a figyelmet a felelős utazás és a tudatos fogyasztás fontosságára.

A Turizmus Tanszék állomásán a L2 No Waste Bistro és a lebomló termékeket forgalmazó Ecocatering a felelős vendéglátás kulisszatitkaiba enged bepillantást.

A részletes program a ITT érhető el.

(x)