Kutyamúzeum nyílik New Yorkban

Forrás: turizmus.com

 2019. január 10. 09:59

Február 8-án nyílik az American Kennel Club (AKC) jóvoltából New York első kutyamúzeuma, pár lépésre a Grand Central pályaudvartól.

Rangos képzőművészeti gyűjteményről van szó, és kizárólag kutyákat ábrázoló festmények és szobrok, porcelánok, filmplakátok és fotók láthatók itt. De található egy könyvtár is, amelyben kötetek százai között válogathat a kutyatulajdonos, hogy mindent megtudhasson kedvenc ebéről.

Persze a Metropolitan múzeumban vagy a Guggenheimben ezután is számos műtárgy maradt még, amelyik kutyákat ábrázol, de ez lesz az első, speciális, állandó kiállításnak helyt adó múzeum, amelyik csak kutyákat ábrázoló műtárgyakkal várja a látogatókat – adja hírül a Travel and Leisure.

A múzeum külsejét és belsejét tekintve egyaránt ultramodern. A kétemeletes épületben interaktív módszerekkel és szórakoztató tevékenységekkel várják az érdeklődőket, például beléphetnek egy fülkébe, ahol fotót készül róluk, és kipróbálhatják, mely kutyafajta illene leginkább hozzájuk – ha éppen nem várná őket otthon egy hűséges szőrgombóc. Mindebben az AKC munkatársai segítenek.

A képen látható fehér bulldog szobrocska a világhírű Nymphenburg porcelánmanufaktúrából származik

Fotó: American Kennel Club

Gyermekek számára is szolgál a múzeum meglepetésekkel, például a kicsik kapcsolatba léphetnek egy Arty nevű virtuális idegenvezető kutyával. A fotókat látva, úgy tűnik, a szervezők nem örülnének, ha a látogató a kedvencével érkezne, bár a shopban vásárolhat számára.

A világon nem ez az első kutyamúzeum, de abban mindenképpen rendhagyó, hogy itt csak képzőművészeti tárgyakat állítanak ki.

Kapcsolódó cikkek

A világ TOP 100 városa

2018. december 16.