Több száz színes lampion alatt léphetünk be a Biodómba jövő szombattól

Forrás: turizmus.com

 2023. december 06. 16:22

Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében több száz lampion fényét követve léphetünk be a Sárkány évének csodálatosan színes, látványos világába.

2024 a Sárkány éve a kínai naptár szerint. Bár a kínai holdújév nem január 1-jén, hanem – jövőre – csak február 10-én kezdődik el, már most elkezdhetjük megünnepelni.

Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében Sárkány Éve Lampion Fesztivált tartanak, amely a fény és az árnyék fantáziájával várja a látogatókat 2023. december 16-tól, szombattól 70 napon keresztül. Több száz lampion fényét követve léphetünk be a Sárkány évének csodálatosan színes, az állatok szépségét megragadó, látványos világába 17 és 21 óra között.

Lampionfesztivál köszönti a közelgő kínai holdújévet a budapesti Állatkerti körúton

Fotó: 123rf.com

A Biodóm bejáratán keresztül egy világító „mágikus kapun” léphetünk be a sok száz lampion közé. A páratlan lampionkiállításon egy csodálatos és egyedi, látványos fény- és hangjátékban merülhetünk el. A lampionok keleti utazásra hívnak, amely a kínai kulturális örökség egy szeletével is megismerteti a látogatókat. A sziklák és a folyók között óriáspandák játéka elevenedik meg, a gyönyörű főnixmadár szárnyait csapkodja és repülni készül, mindeközben a húszméteres, fenséges sárkány őrzi a békét és a földet.

Emellett még közel félszáz különböző látványos installáció várja a látogatókat. A lampionok hatalmas képekké, gyakran 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, amelyeknek olykor mi magunk is részesei lehetünk.

Aki pedig élő „sárkányokat″ szeretne megcsodálni, napközben a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Sárkányházban, a Mérgesházban és a Krokodilházban a téli nyitvatartási rend szerint megteheti – írja a We Love Budapest.