Laosz is megnyitotta határait a nemzetközi turizmus előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. május 09. 17:32

A délkelet-ázsiai régió legtöbb országához hasonlóan Laosz is jelentősen enyhített a beutazási szabályokon.

Mivel a koronavírusos megbetegedések száma Laoszban is jelentősen csökkent az elmúlt időszakban, az ország a gazdaság felépülése érdekében május 9-én újranyitja a határokat a nemzetközi turizmus előtt – jelentette be a hétvégén Thippakone Chanthavongsa kormányszóvivő, a laoszi miniszterelnöki hivatal minisztere a taotiantimes.com szerint.

Ennek megfelelően hétfőn megnyílt az összes nemzetközi határátkelőhely a laoszi állampolgárok és az országban lakóhellyel rendelkező külföldiek mellett a turisták és más látogatók előtt is.

Azon országok állampolgárai, amelyek vízummentességi megállapodást kötöttek Laosszal, vízum nélkül léphetnek be az országba, a többiek most már igényelhetnek vízumot a nagykövetségeken, konzulátusokon vagy az e-Visa online rendszeren keresztül, illetve bizonyos határellenőrző pontokon.

Két koronavírus elleni oltás birtokában korlátozások, teszt és karantén nélkül lehet beutazni Laoszba, de az oltatlan turistáktól is csak egy 48 óránál nem régebbi antigéntesztet kérnek érkezésekor a hatóságok.

A Wat Xiengthong buddhista templom Luangprabangban

Fotó: 123rf.com

Azoknak a külföldi látogatóknak, akik megfertőződtek a Covid-19 vírussal, minden ezzel összefüggő orvosi költséget állniuk kell.

A szóvivő egyúttal azt is bejelentette, hogy újranyitják a szórakozóhelyeket és a karaoke bárokat, amelyeknek azonban teljes mértékben meg kell felelniük a fertőzés megelőzését szolgáló előírásoknak.

A fvw.de értesülései szerint a koronavírus-fertőzések száma az utóbbi időben egyértelműen visszaesett Laoszban, februárban és márciusban átlagosan még több mint kétezer új megbetegedést regisztráltak naponta, ma már kétszáznál kevesebbet.

Laosz 2022. február 4-től engedélyezte a csoportos turistavízumok kiadását, de egyéni turisták idáig nem kaptak vízumot.