Láss, hallj, tapints, ízlelj! – Érezd Szombathelyt!

Forrás: turizmus.com

 2021. június 30. 17:44

Idén második alkalommal indul útjára az Érezd Szombathelyt! elnevezésű városi rendezvénysorozat. A július elejétől október elejéig tartó 15 hetes programsorozat a helyi kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek példaértékű összefogásával valósul meg.

 

A tavalyi évben nagy népszerűségnek örvendő programok tárháza 2021-ben megháromszorozódott.

A közel 70 program, aminek a   város 15 helyszíne ad otthont, garantáltan megdolgoztatja a látogatók érzékszerveit.

Fülbemászó koncertek, szórakoztató mozifilm-vetítések, tudástárunkat bővítő tárlatvezetések, pezsdítő táncos rendezvények, kreativitásunkat beindító művészeti programok kavalkádja színesíti városunk életét a következő hónapokban – írják a rendezvény szervezői.

Az önkormányzat saját intézményei és gazdasági társaságai mellett a Szombathelyi Egyházmegye, az Ungaresca Táncegyüttes, két, 25 éves jubileumát ünneplő, a város arculatát aktívan alakító civil szervezet (Isis Bigband, Szombathelyi Kötélugró Klub), sőt magán vállalkozások is bekapcsolódtak a szervezésbe és a megvalósításba.

A 15 hetes rendezvénysorozat a helyi kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek példaértékű összefogásával valósul meg

Fotó: 123rf.com

A szervezők jó ideje azon dolgoznak, hogy a kulturális és közösségi eseményekre kiéhezett szombathelyiek ne érezzék meg a koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségeket.

Ennek érdekében minden szervezet tudása legjavát adta a fesztiválhoz – ki a humán, ki a technikai erőforrást biztosítva tesz a rendezvénysorozat sikeréért. Minden hétvégén változatos és színvonalas kínálatból válogathatnak majd a kikapcsolódni vágyók.

Már tavaly, a program elindításakor is kiemelt szempont volt a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítése. Ez idén sincs másként. A fellépő művészek közel 80%-a szombathelyi, vagy Vas megyei kapcsolódással bír.

A programokon közreműködő vállalkozások szinte valamennyien helybéliek, a Kereskedelmi és Iparkamarával történő együttműködés eredményeként pedig a vendéglátás területén is a szombathelyi térségben tevékenykedők élveznek prioritást.

A pandémia miatt sokáig bizonytalan feltételek között zajlott a rendezvényszervezés, emiatt a szervezők ragaszkodnak a város azon helyszíneihez, ahol biztosítani tudják a járványügyi szabályok előírásoknak megfelelő betartását, a városlakók egészségének megőrzését.

A programsorozatot az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt Bábszínház, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Weöres Sándor Színház közös gondolkodása, valamint Szombathely MJV Önkormányzata támogatása teszi lehetővé.

A következő három hónapra (július 4. – október 3.) tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy végre igazán „Érezd Szombathelyt!”

A részletes programot ITT olvashatják.