Lássátok, lássátok! – online adventi alkotóművészeti kiállítás

Forrás: MTI

 2020. december 01. 10:27

Online adventi kiállítást és vásárt rendez a MANK, emellett az érdeklődők a Lássátok, lássátok! című virtuális tárlatot szerdától december 31-ig tekinthetik meg – tudatta a Magyar Alkotóművészeti és Nonprofit Kft. (MANK).

A szentendrei Új Műhely Galéria adventi kiállításának nevét az egyik legismertebb és legrégebbi karácsonyi énekünk, a Mennyből az angyal egyik sora inspirálta. A tárlat címe Lássátok, lássátok!, amely a karácsony ünnepének valódi lényegére és mélységére akar rávilágítani – olvasható a közleményben.

Mint írják, a látogatókat idén egy online galériatér várja, ahol kortárs képzőművészeti alkotások segítik az ünnepre hangolódást, a kiállított munkák pedig meg is vásárolhatók. A tárlat koncepciójához válogatott kortárs művek kompozíciói felvonultatják a karácsony ünnepéhez köthető vallási és profán motívumokat is, mint az angyal, a szarvas, a barlang vagy a betlehemi jászol.

A szentendrei Új Műhely Galéria látogatóit idén egy online galériatér várja

Fotó: facebook.com/Új-Műhely-Galéria

A figurális művek mellett nonfiguratív alkotások is megjelennek, melyek komplex módon, akár elvonatkoztatva utalnak az év legfényesebb ünnepéhez kapcsolódó szimbolikára. Ezért kiemelt szerepet kap magának a fénynek az ábrázolása, megjelenítése is. A válogatásban olyan műalkotások is helyet kaptak, melyek felfelé, az égi szféra felé irányítják a tekintetünket – írják.

A kiállító művészek Baksai József, Bálint Ildikó, Czene Márta, G. Szabó Beáta, Gilly Tamás, Hajas Katinka, Herman Levente, Horváth-Lóczi Judit, Kalmár János, Keresztes Dóra, Kiss Márta, Mayer Éva, Lovas Ilona, Orosz István, Sipos Boglárka, Sziebert-Tóth Judit, Tápai Nóra, Verebes György. A kurátor Sipos Tünde és Szepes Hédi.

A szervezők további videóval is készülnek, amelyből részletesen megismerhető a kiállítás anyaga.

Bővebb információk a tárlatról a alkotomuveszet.hu weboldalon találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Ünnepvárás Szentendrén

2020. november 27.