Látogatói jelzések alapján fejlesztették a debreceni nagyerdei strandot

Forrás: MTI

 2021. május 11. 14:36

Látogatói visszajelzések alapján számos fejlesztést valósítottak meg a tavaly átadott nagyerdei Aquaticum strandon.

Papp László, Debrecen polgármestere az idei strandszezont megnyitó sajtóbejáráson elmondta: bár tavaly a pandémia miatt csak részlegesen üzemelt az új nagyerdei strand, a látogatottság rekordot döntött, meghaladta a 160 ezret.

A látogatók visszajelzései alapján időközben számos fejlesztést megvalósítottak: egyebek mellett kiszélesítették a sétányokat, baba-mama szobát alakítottak ki, növelték az étteremsor külső fogyasztóterét, új felszíni öltözőket telepítettek a strand különböző pontjain, napvitorlákkal fedték le a gyermekjátszóteret és a kondipályát.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy az idén a teljes szezonban zavartalanul működhet a strand, és ismét látogatói rekord születik a Nagyerdőben.

A strandkomplexum tavaly nyáron nyílt meg

Fotó: Illés Anna

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője szerint már gondolkodnak a strand bővítésén, és továbbra is várják a látogatók visszajelzéseit a további fejlesztések érdekében.

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója jelezte: május 15-én nyitják meg a strandot a nagyközönség előtt. Felkészültek a járványügyi előírások betartására mind a beléptetésnél, mind a strand egész területén. A személyzet maszkot fog viselni, kézfertőtlenítő pontokat alakítottak ki, a frekventált helyeken pedig óránként lesz fertőtlenítő takarítás.