Látogatóközpontként született újjá Mád régi tűzoltóépülete

Forrás: turizmus.com

 2023. június 12. 18:48

Vadonatúj arculatot és formát kapott Mád központjában az egykori tűzoltóépület, egy GINOP-os pályázatnak köszönhetően a Tokaji borvidék világörökségi értékeit bemutató turisztikai és kulturális látogatóközpont létesült.

A projekt 1,493 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével, konzorciumi formában a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezetésével valósult meg. Az épületben kiállítótér, rendezvény- és kóstolóterem, kávézó, kerékpárkölcsönző áll a nagyérdemű rendelkezésére, a régió vonzerejét nagyban növelő programban partnerként vett részt a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány – írja a boon.hu.

A múlt heti átadó ünnepségen elhangzott, hogy egy olyan központ nyitja meg kapuit, amely a mai digitális tájékozódási lehetőségek mellett személyes, részletes információkat nyújt az idelátogatók részére. Az eszközök és szolgáltatások tekintetében minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb programokat, a kiállítói funkció mellett rendezvényhelyszínként is hasznosítják majd a látogatóközpontot. Interaktív kiállításokkal, aktív, szabadtéri kikapcsolódási lehetőségekkel és egy vadonatúj játszótérrel várják a turistákat és a helyieket.

A Tokaji borvidék világörökségi értékeit mutatja be az új turisztikai és kulturális látogatóközpont

Fotó: Facebook / Tatárka József

A látogatóközpont kerékpáros bázisában biciklik és kapcsolódó eszközök bérlésére, valamint a saját bringák műszaki ellenőrzésére nyílik lehetőség. A fejlesztés része volt egy közterületi rekonstrukció, a mádi Rákóczi útnak a látogatóközponttól a „főtérig" terjedő szakaszán megújult a térburkolat és a közvilágítás, valamint eltűntek a látható közművezetékek.