Látványos koncertshow kerül színpadra a Margitszigeten

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 14. 12:54

20 Years of Žagar címmel tart különleges előadást a Margitszigeti Szabadtéri Színház szeptember 17-én, pénteken 19 órakor. 20. jubileumuk alkalmából újra együtt játszik majd az öttagú, magyar Žagar csapat, az elektronikus zene elismert képviselői.

Idén 20 éves a Zságer Balázs vezette Žagar. Megalakulásuk óta megalkuvás nélkül, bátran járják saját útjukat, és inspiráló, felemelő világot teremtenek a közönségnek. A 2000-es évek elején a Local Broadcast című debüt albumukkal azonnal kivívták az elektronikus zenei színtér elismerését - derül ki a sajtóközleményből.

A Szezon és a Wings of Love közönségsikerei után a Light Leaks c. lemezük számos nemzetközi blogon visszhangra talált, számaikat több brit rádió, köztük a BBC is játszotta. A csapat számos európai nagyvárosban játszott már, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek.

Most a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartják meg ünnepi koncertshow-jukat szeptember 17-én. "Nem nagyon szeretem a visszatekintéseket, mindig is inkább a jelen és az előrehaladás mozgatott. Ez alkalommal mégis visszatekintünk egy kicsit, vagy legalábbis utazunk egy kicsit az időben: leporoljuk a régi grúvokat és eljátszunk olyan számokat, mint a Bitter Jollity, Estern Sugar vagy a Taste of Snow" – mesélte a koncertről Zságer Balázs.

zagar

A Žagar nemrég egy izgalmas stúdió albummal tért vissza az európai elektronikus zenei vérkeringésbe, a koncertre pedig új videóval is jelentkeztek

Fotó: Dobos Tamás

A Zságer testvérek és Lázár Tibor mellett a jubileumi eseményen  Ligeti Gyuri és DJ Bootsie is ott lesz majd a Margitszigeti nagyszínpadon, olyan vendégművészekkel mint az Underground Divas (Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina), Kama (Mary Popkids), Bukky és Zahár Fanni.