Látványos programokkal nyit hétvégén a vadászati világkiállítás

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 20. 11:48

Többek között kutyás- és lovasbemutatókkal, óriásakváriumokkal, a World Conservation Forum megnyitójával, koncertekkel, valamint számos szakmai programmal várják az érdeklődőket az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nyitóhétvégéjén, szeptember 25-én és 26-án a Hungexpón.

Szeptember 25-én megnyitja kapuit a 2021-es év legnagyobb és leglátványosabb természeti kiállítása. Az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás 50. évfordulójának emléket állító, nagyszabású rendezvénysorozat központi helyszíne a főváros szívében található, az elmúlt időszakban teljesen megújult Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz.A Nemzetközi Csarnokban különböző országok és nemzetközi szervezetek látványos standjait tekinthetik meg a látogatók, a H pavilonban pedig megnyílik a magyar vadászati kultúra évszázadait bemutató, lélegzetelállító Központi Magyar Kiállítás. A C pavilonban interaktív innovációs bemutatók, a D pavilonban a hal, a víz és az ember kapcsolatát bemutató lenyűgöző installációk és óriásakváriumok, a G pavilonban pedig egy grandiózus trófeakiállítás és csodálatos diorámák várják az érdeklődőket – tájékoztattak a szervezők.

vadaszati

A G pavilonban egy grandiózus trófeakiállítás és csodálatos diorámák várják az érdeklődőket

Fotó: Egy a Természettel 2021

Az F pavilonban egy magával ragadó kalandösvényen áthaladva, interaktív megoldások által ismerhetjük meg a hagyományos vadászati módokat. A látogatók megcsodálhatják Szőke Gábor Miklós világkiállításra készült művészi installációit is, köztük a monumentális, hullajtott agancsokból épített Totemet.

A Kincsem Park ad otthont a látványos programot ígérő lovasgálának, emellett agarász- és solymászbemutatót, valamint elöltöltő fegyveres és vadászíjász-bemutatót is láthatnak az érdeklődők.

Szombaton egyebek mellett vadász talk show-val, Hungarikum Gálakoncerttel, valamint a világkiállítás hivatalos dalát is előadó Kerekes Band fellépésével, vasárnap pedig a Nemzeti Vadászkürt Bajnoksággal és világzenei koncerttel is várják a Hungexpóra a látogatókat.

A világkiállítás programjai védettségi kártya nélkül is látogathatóak

Fotó: Egy a Természettel 2021

A világkiállítás programjai védettségi kártya nélkül is látogathatóak. A Hungexpóra vezető Albertirsai út az autós forgalom előtt le lesz zárva, ezért a világkiállítás megközelítéséhez a közösségi közlekedést javasolják a szervezők. A helyszínen a belépőjegy készpénzzel és a bankkártyával is megvásárolható, azonban a Hungexpo területén a vendéglátó egységekben és az ajándékboltokban kizárólag érintéses bankkártyával tudnak fizetni a látogatók.A világkiállítás megközelítési lehetőségeiről, az ingyenes járatokról és utazási kedvezményekről, a kedvezményes belépőjegy-vásárlásról és egyéb hasznos látogatói tudnivalókról a rendezvény hivatalos honlapján találhatnak további részletes információkat.