Látványos rallyversenyt rendeznek március végén Karlovac megyében

Forrás: turizmus.com

 2022. március 10. 14:59

Első ízben rendeznek rallyversenyt a négy folyón, Karlovac megyében, amelyre sok érdeklődő nézőt várnak a környező országokból is.

Március utolsó hétvégéjén rendezik az első Quattro River Rallyt (QRR), s ezzel egy időben a Nemzetközi Zóna Bajnokságot és a Horvát Rally Bajnokságot - tájékoztatta lapunkat a Horvát Idegenforgalmi Közösség (HTZ) budapesti képviselete.

A QRR igazi látványosság lesz az adrenalin szerelmeseinek éppúgy, mint a pilótáknak, akiknek most nyílik először lehetőségük arra, hogy átautózzanak Karlovac megye gyönyörű tájain.

A rally hivatalos rajtja március 25-én, pénteken lesz. Ugyanezen a napon kezdi meg működését a szervizpark és a személyzeti fogadás. A technikai gépátvétel a karlovaci Korana Sport- és Szabadidőközpontban (SRC Korana) történik.

Négy folyó - köztük a képen látható Dobra- mentén versenyeznek majd az autók a karlovaci rallyversenyen

Fotó: HTZ

Egy nappal később, március 26-án, szombaton a szurkolók és a látogatók Karlovac városában, a promenád közelében, a gyalogos övezetben lehetnek tanúi az ünnepélyes rajtnak és a célba érésnek, amelyre 15 órakor kerül sor. Két órával később, délután 5-kor kerül sor a szuperspeciális szakaszra Karlovac város utcáin („Korana Super Special Stage˝).

A Quattro River Rally fő eseményét március 27-én, vasárnap rendezik. A második szakasz („Kupa Super Special Stage˝) reggel 9 órakor indul Ozalj tágabb körzetében. A verseny útvonala a két gyönyörű folyó, a Dobra és a Mrežnica közelében vezet. A program egész nap folytatódik, majd 17 órakor ünnepélyes befejezéssel zárul Karlovac belvárosában.

Az összesen négy szuperspeciális szakasz és a 90 kilométernyi lenyűgöző útvonal minden bizonnyal felkelti majd a nézők figyelmét. A résztvevők Karlovac szűk utcáin fognak autózni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Mrežnica folyóra, az Ozalj régió festői dombjaira. A nézők bizonyára élvezettel követik majd a járművek maximális teljesítményének tesztelését is a Novigrad na Dobri-ban lévő hídon.

Horvátországból és a környező országokból is nagyszámú motorsport-rajongó érdeklődik már az esemény iránt. A QRR vélhetően minden pilótának nagy örömet fog okozni, akinek lehetősége lesz kipróbálni négykerekű szépségeit Karlovac megye útjain.

A gyorsasági szakaszok a Karlovac régión áthaladó négy lenyűgöző folyóról kapták a nevüket, úgy mint Mrežnica, Korana, Kupa és Dobra, melyek szépségeiben a nézők a felpörgő autók hangjainak „társaságában" gyönyörködhetnek majd.

A versenyek mindkét napon teljesen ingyenesek minden néző számára. A teljes körű élmény érdekében néhány zárt szurkolói zónát is kialakítanak, vendéglátó-ipari szolgáltatásokkal.

A sport- és a természet szerelmesei a www.quattroriverrally.com oldalon juthatnak további információkat.

Az eseményt az Auto Klub INA delta Zagreb szervezi a Karlovac Megyei Regionális Idegenforgalmi Közösség, a Négy Folyó Idegenforgalmi Közösség, a Kupa Idegenforgalmi Közösség, Karlovac város és más kiemelt szponzorok támogatásával.