Lázár János felügyeli a makói fürdőberuházást

Forrás: turizmus.com

 2021. január 04. 09:29

Egy tavaly év végi kormányhatározat értelmében kormánybiztosként felügyeli a makói fürdő kilencmilliárd forintos fejlesztését Lázár János.

A politikus, aki a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos, illetve a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos volt mostanáig, a rendelet értelmében a továbbiakban kormánybiztosként felügyeli a makói fürdő fejlesztését is.

Lázár János a közösségi oldalán megosztott interjúban elmondta, hogy a kormányzat úgy ítéli meg, hogy a gazdaság növekedéséhez szükséges a turizmus fejlesztése a Gyulát, Szegedet, Mezőhegyest és Makót magában foglaló térségben. Orbán Viktor miniszterelnök hívta fel azzal kérdéssel, hogy vállalna-e többletmunkát ezen a téren, Lázár János pedig elfogadta a felkérést.

Mint elmondta, öt évvel ezelőtt született kormánydöntés a makói Hagymatikum fejlesztéséről, azonban lassan halad a munka, öt évig nem történt egy kapavágás sem.

Konkrét lépéseket kell tenni, hogy megvalósuljon Makovecz Imre álma, és a következő 1,5-2 évben felgyorsuljon a beruházás – hangsúlyozta Lázár János.

A fejlesztésnek kész vannak a kiviteli tervei, és volt egy sikertelen közbeszerzési eljárás, a legfontosabb probléma, hogy hiányzik még kilencmilliárd forint. Ennek a forrásnak az előteremtése lesz Lázár János első feladata.

Nem olyan könnyű dolog, de meg fogjuk tudni oldani. Ha meglesz a forrás, néhány hónapon belül el lehet kezdeni a beruházást. A következő lépés, hogy a fürdő mellett egy 120-130 szobás, négycsillagos szállodát is építsünk, az egy további 9 milliárdos beruházás – tette hozzá a politikus.

Lázár János ezután felidőzte, hogy a makói fürdő az egyik nagy siker a térségben, amely – normális időkben - hasznot termel a város számára

Arra készülünk, hogy fél éven belül normalizálódik a helyzet, újranyit és újra pénzt fog termelni a fürdő. Ha a profitot növelni akarjuk, akkor szükség van erre az új szárnyra, a Makovecz Imre tervei alapján felépítendő Atlantisz világára - emelte ki.

A beruházás olyan mértékben fogja növelni a fürdő és a város vonzerejét, hogy Lázár János szerint Makónak 10 év múlva turisztikai teljesítmény szempontjából el kell érnie Gyulát.

A politikus emlékeztetett arra is, hogy 15 évvel ezelőtt alig volt szálláshely a városban, most pedig 77 vállalkozás működtet szálláshelyet.

A turizmus jelenti Makó jövőjét – jelentette ki végezetül Lázár János.

A tervezett fejlesztésről 2018-ban mutatott be látványos videót a Makói Városi Televízió.