Leáll a vízi forgalom a Dunai Regatta miatt

Forrás: turizmus.com

 2015. április 08. 11:42

12 hazai felsőoktatási intézmény, 2 amerikai top egyetem, közel 20 extrém sportos és 10 zenei program – április 25-én harmadik alkalommal rajtol el a Dunai Regatta a folyó legszebb fővárosi szakaszán.

Immáron harmadik alkalommal szelik a vizet evezősök és sárkányhajósok a Duna legszebb fővárosi szakaszán, a Parlamenttől és a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig április 25-én. A sportfesztivált és kulturális rendezvényt az Antall József Tudásközpont hívta életre azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a fiatalok körében a sportos életmód fontosságát és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára. A versenyen profikból álló evezősök és amatőr sárkányhajós csapatok küzdenek meg egymással, amelynek idejére még a vízi forgalmat is leállítják a Dunán.

 

A hazai oktatási intézmények mellett két amerikai top egyetem, az örök rivális Harvard és Princeton profi csapatai is vízre szállnak. Így Magyarországon soha nem látott amerikai házi döntőnek is szemtanúja lehetnek a szurkolók. Az esemény fővédnöke idén Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete – közölték a szervezők.

A sportverseny mellett az autómentessé tett rakparton a hagyományosabb sportágakon kívül, mint a streetball, tollaslabda, pingpong vagy jóga, lehetőség nyílik olyan extrém és új mozgásformák kipróbálására is, mint a slackline, a gauswheel, a freestlyle frizbi, de lesz csocsó, Xbox, beerpong és mászófal is. A Gravity Academy bemutatóját pedig akrobatikus triál, monocikli és parkour elemekkel tűzdelik.

 

A mozgásra ösztönző programokon túl nagy hangsúlyt kap a zene is. A tavaly először megrendezett, és a hazai zenei életet felpezsdítő tehetségkutató, a Sound of the University öt fellépője mellett lesz Intim Torna Illegál koncert, de zenél a Drop the Cheese és DJ Whiteboy is.

A pihenni vágyókat többek között hangulatos lounge, kertmozi és masszázs is várja majd.