Leállt a Hévíz-Balaton Airport, a tófürdő működik

Forrás: turizmus.com

 2020. március 16. 17:09

„Jelen helyzetben nem fogjuk arra buzdítani a vendégeket, hogy keljenek útra. Hévíz megvár! Akkor is itt leszünk, amikor elvonult a járvány!" – írja Papp Gábor, Hévíz polgármestere a város honlapján.

A város honlapján olvasható tájékoztatás szerint Hévízen jelenleg is sok vendég tartózkodik huzamosabb ideig mozgásszervi panaszaik kúrálása miatt. A szálláshelyek és vendéglátóhelyek normál körülmények között is kiemelten kezelik a higiéniás előírások betartását, amelyekre most még nagyobb erőkkel készülnek. A közösségi terekben plusz kézfertőtlenítőket helyeztek ki, többszörösére növelték a takarítási és fertőtlenítési tevékenységeket, szigorították az evőeszközös fertőtlenítésére vonatkozó szabályokat, szükség esetén növelték a medencék vizének klór tartalmát a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott iránymutatásoknak megfelelően.

Megfelelve az egész országra kiterjedő vészhelyzeti rendelkezéseknek, a városban az alábbi óvintézkedéseket és korlátozásokat vezették be március 16-án:

  • Tófürdőn létszámkorlátozás bevezetése: egyidejűleg maximum 450 fő tartózkodhat a fürdőben, ami szabadtéri fürdőként biztonságosan tudja fogadni ezt a mennyiségű forgalmat. Az élményfürdő, wellness- és szaunaszolgáltatások szünetelnek. Friss információk az intézmény honlapján találhatók: spaheviz.hu;
  • Kültéri és beltéri rendezvények, összejövetelek általános tilalma;
  • Mozi, múzeumok, könyvtár ideiglenes bezárása;
  • Hévízi Termelői Piac ideiglenes bezárása;
  • A Rózsakert épületében lévő gyógyvizes ivókút ideiglenesen bezárása;
  • Kávézók, éttermek nyitva tartásának korlátozása naponta legfeljebb 15 óráig>
  • Tourinform-iroda ideiglenesen szünetelteti a személyes vendégfogadást, viszont telefonon (+36 83 540 131), e-mailben (heviz@tourinform.hu ) és online segítik a vendégeket;
  • A Hévíz-Balaton Airporton a személyszállítás átmenetileg szünetel.

A Hévízi-tóban maximum 450 fő korlátozták az egy időben fürdőzők számát

Fotó: heviz.hu

A most bejelentett szigorításoknak különös jelentőséget ad, hogy Hévíz a legnagyobb vendégforgalmú vidéki település több mint 1 millió vendégéjszakával. Az önkormányzati tájékoztató szerint a szálláshelyek igyekeznek a tavaszi időszakra lekötött üdüléseket rugalmasan átfoglalni. Felhívják a figyelmet, hogy átfoglalás esetén az eddig befizetett előlegek nem vesznek el. A részletekről a szálláshelyek adnak pontos felvilágosítást .