Művészet lett a LEGO-kockákból – világhírű kiállítás érkezett Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 30. 10:20

Megnyitott a The Art Of The Brick, a legnépszerűbb LEGO művészeti kiállítás Budapesten, ahol a New York-i művész, Nathan Sawaya kizárólag LEGO építőkockákból készült szobrai, alkotásai láthatóak.

A CNN top 10 kötelező utazó kiállításának egyikeként emlegetett The Art Of The Brick kiállítás budapesti megnyitóján Chresten Bruun, a LEGO Csoport senior alelnöke, a cég nyíregyházi gyárvezetője elmondta, számukra büszkeség, hogy a kiállítás partnerei lehetnek és Magyarországon is láthatja a közönség, miért nincsenek határai a kreatív alkotásnak, és a kockákkal való építés miért nem megy ki a divatból.

“Magyarországon, Nyíregyházán működik a világ öt LEGO gyárának egyike. Büszkék vagyunk arra, hogy a kockákat, amelyekből ezek a varázslatos alkotások készültek, mi állítjuk elő. Az is elképzelhető, hogy a tárlat bizonyos építőelemei is nálunk készültek.”

Eddig 42 világvárosban aratott nagy sikert a The Art Of The Brick

Fotó: The Art Of The Brick

Eddig 42 világvárosban aratott nagy sikert a The Art Of The Brick, tehát világszerte elismerik Nathan Sawaya művészetét. A szórakoztatáson és a WOW élményen túl küldetésének tartja, hogy közelebb vigye a művészettörténetet, a kézzel való alkotás élményét az online trendek ellenében a fiatalabb generációkhoz, hogy mindenki megértse, nincs lehetetlen az alkotásban. A legkisebb építőelemekből is születhetnek nagy csodák – mondta el Elter Tamás művészettörténész, a kiállítás kurátora.

legokiallitas

Az apró építőkockákból világhírű művek replikái is megszülettek

Fotó: The Art Of The Brick

Az alkotó  New Yorkból üdvözölte a megnyitó résztvevőit és elmondta, hogy a műalkotásokkal "olyan helyre emelem ezt az egyszerű játékszert, ahol még soha nem volt. Szeretem a közeg tisztaságát, a derékszögeket, a különálló vonalakat. Mint az életben sokszor, ez is nézőpont kérdése. Közelről a kocka formája jellegzetes. De távolról ezek a derékszögek és a jól látható vonalak ívekké változnak. Azt pedig mindenki tudja, és megérti, hogy az álmok kockáról-kockára épülnek.”

lego_kiallitas

Az is elképzelhető, hogy néhány LEGO-kocka a nyíregyházi gyárban készült

Fotó: The Art Of The Brick

A The Art Of The Brick kiállítás 2023. január 31-ig tekinthető meg a budapesti Komplexben, a Király utca 26. szám alatt. A kiállítás részeként Fun Zone területet és interaktív sarkot is kialakítottak, ahol a gyerekek és felnőttek is szabadon alkothatnak egy nagy LEGO medencében. A kiállítás akadálymentes és audio guide tárlatvezetéssel is élvezhetjük a műalkotásokat.