Légy része a csapatnak! – Interaktív sportkiállítás a Millenáris parkban

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 16:49

A legmodernebb technikákat alkalmazó berendezésekkel, játékos képességtesztekkel, színházi produkcióval is várja a közönséget a The Champion - A Bajnok című interaktív sportkiállítás április közepéig a Millenáris park D épületében.

Budapesten mutatkozik be először és innen indul világkörüli útjára a magyar fejlesztésű egyedi kiállítás, amely a szórakozás mellett képességfelméréssel, sporttörténeti érdekességekkel, különleges látványvilággal és az 1956-os melbournei olimpiát megidéző OlimpIKONOK című előadással várja a közönséget – hangzott el a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI

A bemutató különlegességét az a rendszer adja, amely felméri a résztvevők képességeit, ez segítheti a szülőket például gyermekük sportágválasztásában is. Minden látogató egy speciális karkötőt kap, amely rögzíti a teljesítményét, így a rendszer végigköveti az útját a kiállításban, így nyújt mindenkinek egyedi élményt, a végén pedig egyedi értékelést.

A több mint 50 állomáson egyebek mellett ideg-izom kapcsolatot vizsgáló tesztek, reakcióidő-vizsgálatok, szem-kéz koordinációt vizsgáló feladatok is vannak, de a gyorsaság és a megfigyelőképesség is tesztelhető.

Fotó: MTI

A virtuális valóságot megjelenítő szemüvegek segítségével bárki csatlakozhat az idei EB-n részt vevő magyar csapathoz, emellett több mint 15 óriáskivetítőn nyújtanak különleges vizuális élményt Chris Bryan világhírű ausztrál operatőrnek a szervezők felkérésére készített felvételei.