Légy Te magad a hatodik érzék Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2017. június 07. 13:59

A 20 éves Zalakaros idén kreatív ötletre fűzi fel a város és a térség marketingjét, az érzékek mentén szeretne kedvet csinálni az utazáshoz. Ezt célozza a frissen elkészült imázsfilm is.

Fél évszázad alatt Zalakaros fürdőkultúrája, gazdag természeti értékei és folyamatos intenzív fejlődése az egészségturizmus egyik főszereplőjévé tette Magyarország egyik legvirágosabb városát. Elsősorban a 2500 méterről feltörő, 96 C fokos gyógyvize, a 27 medencés, 12 hektáros, csupa élményelemmel felvértezett fürdője, valamint a komoly tradícióra épülő balneológiai szolgáltatásai és színes programjai által vált minden korosztály kedvencévé. Várossá válásának 20. évfordulója alkalmából Zalakaros új kihívások elé állítja érzékszerveinket. Hogyan is?

Gyógyító érintések

Zalakaros gyógyvízének összetétele – az ásványi anyag és nyomelemek sokfélesége és mennyisége alapján – Európában egyedülálló, mely a ráépülő balneológiai kúracsomaggal ötvözve páratlanul hatékony azok számára, akik speciális problémáikra irányuló kezelést keresnek, vagy azoknak, akik a preventív jelleggel érkeznek. A tradicionális szolgáltatásairól és simogató gyógyvízéről híres fürdőváros 50 év tapasztalatával tiszteleg az egészség előtt.

Impozáns látvány

A zalai dombok ölelésében elterülő kisváros lenyűgöző természeti környezete szemet gyönyörködtető. Legyen szó a parkerdőről, melynek kilátójából csodás panoráma nyílik a városra, vagy a Kis-Balatonról, ahol a páratlan madárvilág mellett, tavirózsák és tündérrózsák ringatózását csodálhatjuk. Zalakaros legújabb csodája a Termál tó és Ökopart, melynek csillámló vízfelületét egy négy emelet magas kilátótoronyból is megtekinthetjük.

Élménnyel teli ízek

Zalakaroson felvonulnak a helyi gasztronómia specialitásai és a nagy múltra visszatekintő tájjellegű ételek, mégpedig a Balatoni régió gondos szakértelmemmel érlelt borainak kíséretében. Az egészségtudatosság jegyében azonban a gyógyászati nyíltnapok és egészséghétvégék reformkonyhája is terítékre kerül, természetesen gondosan szem előtt tartva a gyökereket.

A csend hangja

Hallottad már valaha a csendet? Folyamatos zaj vesz körül bennünket, figyelmünket megosztva párhuzamosan végzünk feladatokat. Az elme számára feldolgozhatatlan, amivel egy nap találkozunk. A csend iránti vágy, a befelé figyelés, a csendkeresés a lelki egészség alapköve. Zalakaros természeti kincsei által megtalálhatjuk csendet és ez által a harmóniát önmagunkkal.

A levegő illata

Érezted már valaha a levegő illatát? Vegyünk egy mély levegőt, mert Zalakaros tüdeje, a domboldalt borító erdő, friss oxigént termel, melytől nem csak a testünk, de lelkünk is feltöltődik.


A hatodik érzék Te magad vagy!

De Zalakaros az utazó által telik meg élménnyel, és az utazótól válhat azzá, ami. Rengeteg kipróbálásra váró lehetőség várja a turistát, többek között a fürdő vadonatúj Adrenalin csúszdaparkja, rendezvények egész évben, kerékpározás a Zala-völgyében, felfedezésre váró tanösvények, segway túra, kalandparkok, sétarepülés, vagy akár kenuzás a Zala folyón.

A helyi TDM szervezet arra biztat mindenkit, „légy Te a hatodik érzék", azaz mindenki tapasztalja meg maga azt a sok csodát, amelyet a térség kínál.

Kapcsolódó cikkek