Legyen Ön is Tourinformos!

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 20. 16:48

Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR idén azzal a különleges ötlettel áll elő, hogy rendhagyó módon ünnepli meg a Turizmus Világnapját, azáltal, hogy lehetőséget biztosít azok számára, akik kedvet és tudást éreznek magukban ahhoz, hogy egy-egy órára kipróbálják magukat a turisztikai szakmában.

Korábban történt

A MIDMAR Nonprofit Kft. az alábbi felhívást tette közzé az érdeklődőknek:

„Miskolci lakos és imádja szülővárosát? Igazi lokálpatrióta, aki tudja, hogy nekünk mást is jelentenek a Forint vagy a Villanyrendőr szavak? Tisztában van azzal, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Diósgyőri vár, az avasi kilátó és a lillafüredi vízesés mind-mind Miskolc páratlan látnivalóihoz tartoznak? El tudja mondani, hogy hol található a Pannon-tenger Múzeum, a Deszkatemplom, a függőkert vagy a Szent István-barlang? Tud tanácsot adni abban, hogy melyik látnivaló látogatható ingyenesen a Miskolc Pass kártyával? Szívesen beszélne idegenvezetőként a belváros egy-egy nevezetességéről? Ha a válasza igen, akkor jelentkezzen a Tourinform Miskolc felhívására, amely a Turizmus Világnapja alkalmából született, és egy rövid időre Ön is Tourinformos vagy idegenvezető lehet Észak-Magyarország legnagyobb városában.”

Rendhagyó módon ünnepli meg a Turizmus Világnapját Miskolc turisztikai szervezete

Fotó: MIDMAR

A jelentkezők tehát két helyen is önkénteskedhetnek: a belvárosi Tourinform-iroda pultjában vagy az irodától induló városnézés idegenvezetőjeként. Természetesen nem egész napos „munkára” várják a jelentkezőket, az irodában szeptember 27-én 9 és 17 óra között, óránkénti váltásban lehet informátorkodni, míg a belvárosi séta 10 órakor indul a Tourinform-irodától. A városnézésen természetesen turistaként bárki térítésmentesen részt vehet.

A lelkes segítők szeptember 25-ig ezeken az elérhetőségeken jelezhetik részvételi szándékukat: Tourinform Miskolc, Széchenyi u. 16., Tel: +36 46 350 425, e-mail: miskolc@tourinform.hu

A Turizmus Világnapja alkalmából a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing és Turizmus Intézetével folytatott szakmai együttműködés keretében is sor kerül egy városnézésre, de az „zárt körű” lesz, a hallgatók aktív részvételével, vezetésével zajlik majd.