25 ezer eurós kárt okozott a turista, aki lelökte rollerét a Spanyol lépcsőn

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. június 09. 10:13

Huszonötezer eurós (9,8 millió forint) kárt okozott az az amerikai turista, aki lelökte rollerét a római Spanyol lépcsőn.

A pénteken a kora hajnali órákban történt esetről egy arra járó videót készített, a rendőrség később elkapta a 28 éves nőt, és 29 éves férfi partnerével együtt fejenként 400 euróra megbírságolta őket. A nő elektromos rollerét tolva sétált le az UNESCO világörökség részét képező, 18. századi márvány lépcsőfokon, de az utolsó szakaszon már lelökte azt – derül ki a The Guardian cikkéből. A párnak megtiltották, hogy visszatérjen a Spanyol lépcsőhöz, melyet 2015-ben 1,5 millió euróért állítottak helyre. Az incidens előtt két héttel egy szaúd-arábiai férfi Maseratijával hajtott le a világhírű lépcsősoron, ahol 2018 óta még leülni is tilos.

Az Olaszországba látogatók száma újra elérte a világjárvány előtti szintet, a neves műemlékek környékén tömegek gyűlnek össze. Az idegenforgalmi ágazat fellendülése azonban azt is jelenti, hogy visszatérnek az illemszabályokat megsértő turisták.

A Spanyol lépcső Rómában. Az Olaszországba látogatók száma újra elérte a világjárvány előtti szintet

Fotó: lachris77/123RF.COM

Áprilisban egy holland látogatót büntettek meg 1000 euróra, mert belemászott a Trevi-kútba, ami a pandémia előtt elég gyakran megesett.

Néhány nappal korábban egy 39 éves argentin férfit azzal vádoltak meg, hogy megsértette a repülési tilalmat, és drónja egy Róma központjában álló műemléképület tetejébe csapódott. A drónt a Piazza Venezián reptette, amikor elvesztette az irányítását, és az eszköz a 15. században épült Palazzo Venezia tetejének ütközött.

Nemcsak Rómában történik ilyesmi: két héttel korábban két mexikói turista drónja csapódott a pisai ferde toronynak. Velencét sem kímélik a rosszul viselkedő turisták: egy francia férfit azért bírságoltak meg, mert SUP-jával a Canale Grandén evezett, két német nő pedig azért fizetett, mert a San Stae-templom mellett bikiniben napoztak.