Lengyel női bloggerek Észak-Magyarországon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 04. 16:20

Idén nyáron két közkedvelt blogger is járt Észak-Magyarországon a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának lengyel piacot célzó éves kampányának keretében, Tokaj-Hegyalja, Miskolc és Eger térségében.

A bloggerekre szabott akció keretében az elmúlt három évben már mintegy tíz blogger járt a régióban.

Míg a Maly Podroznik (Kis utazó) oldal szerzője, Anka Kobus a családi nyaralás felől közelített a régió szépségeihez, addig Madame Edithet (Edyta Kusińska) a gasztronómia és az újdonságok érdekelték leginkább

Anka Kobus már a fél világot bejárta családjával. Lengyelországban ismert utazóknak számítanak, akiket előadásokra, tévé- és rádiószereplésekre is hívnak, ráadásul emellett útikönyveket is adnak ki. Júliusban Észak-Magyarországon jártak, a lengyel vendégek egyik kedvenc fürdőjében, Bogácson volt a bázisuk. Innen kalandoztak és járták be a környéket. Eger természetesen nem maradhatott ki, de megnézték Mezőkövesd kulturális kínálatát is. A Bükkben is kirándultak egy jót. Az útról honlapjukon és Facebook oldalukon folyamatosan tudósítottak.

A Madame Edith néven blogoló Edyta Kusińska a kulinária oldaláról vette szemügyre a régiót. Útjukat a tízezer követővel rendelkező Facebook oldalukon is figyelemmel lehetett kísérni. Nem maradhatott ki Tokaj, ahol nagyüzemet és kis családi pincészetet is felkeresett férjével, autentikus környezetben kóstolták meg a nektárt. Miskolcon a Barlangfürdő mellett a nemrég átadott Diósgyőri vár okozott kellemes meglepetést a lengyel bloggernek. Majd Lillafüred érintésével Eger felé vették az irányt. Egerben Kopcsik Marcipánia egyedi alkotásait kóstolták, majd a borvidékről és annak borairól kaptak betekintést Csutorás Ferenc értő tolmácsolásában. Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok Madame Edithet is lenyűgözte. Természetesen az egri és egerszalóki fürdőt sem hagyhatták ki sűrű programjukból.

A bloggerek útjának szervezésében az érintett TDM-ek, Tourinformok aktívan részt vettek és házigazdaként nagymértékben hozzájárultak e két sikeres úthoz.