Lépj be Tesla világába – és lájkold!

Forrás: turizmus.com

 2019. május 31. 15:08

Nagyszabású multimédiás kiállításon mutatják be Nikola Tesla munkáit Budapesten, a Kazinczy utcai Tesla Loftban.

A május 31. és szeptember 1. között nyitva tartó Nikola Tesla – Mind from the Future című kiállítás – amely a horvát főváros után elsőként Budapesten látható – sorra veszi a leghíresebb találmányokat, de a nemzetközi és magyar művészek alkotásain keresztül a történelem egyik legrejtélyesebb zsenijének életét is igyekszik testközelbe hozni.

A kiállítás helyszíne a Kazinczy utcai Tesla Loft

Fotó: turizmus.com / Révész Róbert

Nikola Tesla 1881-ben, 25 éves korában járt először Budapesten, s a nagyszerű város inspirálta zseniális elméjét, mely tele volt ötletekkel és kutatásokkal, elsősorban a váltakozó áram elvével kapcsolatosan. Itt találkozott Szigeti Antallal, akivel életre szóló barátságot kötöttek, s aki asszisztenseként folyamatosan támogatta a kutatásai során.

Nikola Tesla 25 éves korában járt először Budapesten, s a nagyszerű város inspirálta zseniális elméjét

Fotó: turizmus.com / Révész Róbert

Egy nap, 1882 februárján, miközben a Városligetben sétáltak Antallal, Tesla éppen Goethe Faustjából idézett, amikor hirtelen egész életét megváltoztató felfedezést tett: végre rádöbbent a forgó mágneses tér elvére… – írja többek közt a kiállítás honlapján a zseni feltaláló és a magyar főváros közötti szoros kapcsolat kialakulásáról Helena Bulaja Madunić, a kiállítás kurátora és koncepciótervezője, aki arra kéri a látogatót, hogy merüljön el Tesla varázslatos világában.

Mindebben segítenek a kiállítás olyan „kellékei”, mint a film- és videódíszlet, a számítógépes játékok, valamint a hologramfény. Mindezek arra szolgálnak, hogy ötvözésükkel kitágíthassák a szervezők a valóságot – és az egyedi multimédiás élménnyel egy kezdet és vég nélküli utazásra invitálják a látogatót, akinek nincs más dolga, mint elmerülni az ihlet, a kreativitás és az alkotás rejtélyes folyamatában.

A kiállítás egyedi multimédiás élménnyel egy kezdet és vég nélküli utazásra invitálja a látogatót

Fotó: turizmus.com / Révész Róbert

A vándorkiállítás Zágráb és Budapest után olyan városokba látogat még el, amelyekben Nikola Tesla munkásságával mély nyomot hagyott.

A kiállításról bővebb infó: www.teslamindfromthefuture.com