Levegőben lógó medence is lesz a Csillaghegyi strandon

Forrás: turizmus.com

 2017. január 26. 16:58

Az ünnepélyes alapkőletétellel elkezdődött a Csillaghegyi strand állandó üzemelésű fürdővé alakítása. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. több mint 3 milliárd forintos projektje várhatóan 2018 nyarára valósul meg.

A fürdő megújulásáról, bővítéséről és a jövőbeni tervekről a január 27-i alapkőletétellel egybekötött sajtótájékoztatón – melyen Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjeként Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is részt vett – Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója beszélt a helyszínen.

A Csillaghegyi strand területén egy 7000 négyzetméteres, teraszos kialakítású fedett fürdő létesül, amelyet összekötnek a meglévő, felújításra kerülő „bunker” épülettel. A hegyoldalban épülő, hétszintes létesítményben helyet kap egy 33x25 méteres úszómedence, tanmedence, wellnessrészleg, panorámás étterem, egyik szintjén pedig egy 500 négyzetméteres gyerekparadicsomot létesítenek, amivel azt a régi adósságát törleszti a BGYH, hogy a kisgyermekes családok számára egész évben biztosítsa a fővárosban a fürdési lehetőséget.

Az új fürdő legfelső szintjét a szaunavilág foglalja majd el a városra néző terasszal és egy látványos medencével, amelyet kiugrasztanak az épületből, tehát olyan hatást fog kelteni, mintha a levegőben lógna. A fürdő másik büszkesége lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből kerül át.

Tarlós István elmondta, hogy az alapkőletétel jelentős állomása Budapest fürdőfejlesztési programjának, a fejlesztésnek köszönhetően ugyanis egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik a főváros. A beruházásnak kettős célja van: egyrészt a lakosság színvonalasabb kiszolgálása – wellness részleggel, szaunavilággal, „gyerekparadicsommal” és étteremmel – másrészt a sportolók, köztük is az utánpótlás céljait szolgálva kíván megfelelő teret biztosítani.

A csillaghegyi projekt – amelynek eredményeként egy újabb, meghatározó fürdővel gazdagodik Budapest – része annak a szisztematikus fejlesztési tervnek, amellyel a BGYH célul tűzte ki idényjellegű strandjai egész éves üzemelésűvé alakítását. Tavaly nyáron átadták a Paskál fedett fürdőjét, és jelenleg zajlik a Palatinus hasonló fejlesztése. „2016 volt az első olyan év, amikor meg tudtuk mutatni, sikerült annyira megerősítenie az állandó fürdőinket, hogy kevésbé függünk az időjárástól, mint korábban” – mondta Szőke László.

Az átlagosnál gyengébb nyár és negyedik legforgalmasabb fürdője, a Dagály szeptemberi bezárása ellenére ugyanis a fürdővállalat adózás előtti eredménye 2016-ban meghaladta a 3 milliárd forintot, több mint 11,6 milliárd forintos árbevétel mellett, vagyis sikerült megfejelnie a kiemelkedőnek számító 2015-ös évet is, amikor a szokatlanul forró nyárnak köszönhetően kétszámjegyű növekedést produkálva 2,6 milliárdos nyereséget és 10,2 milliárd forintos árbevételt ért el.