Lezárják a riói strandokat, lőttek a szilveszteri buliknak

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. december 29. 11:57

Lezárják a riói strandokat szilveszter éjszakáján, hogy megakadályozzák a koronavírus-járvány további terjedését a brazíliai nagyvárosban – közölték a Twitteren a helyi hatóságok hétfőn.

A lezárás 30 kilométer hosszú riói partszakaszt érint Leme és Pontal üdülőhelyek között.

A városi hatóságok már korábban bejelentették, hogy lezárják a híres Copacabana strandot, amely hagyományosan a riói szilveszteri mulatságok központi helyszíne.Az újévi mulatság minden évben turisták sokaságát vonzza a városba, de a járvány miatt az idén a nagy ünneplés elmarad. A hatóságok betiltották a tűzijátékokat, és nem lesznek hatalmas tömegeket megmozgató koncertek sem a copacabanai partszakaszon.

Idén szilveszterkor csendes marad a copacabanai strand

Fotó: 123rf.com

Brazíliában, a legnagyobb latin-amerikai országban február végén regisztrálták az első koronavírus-fertőzést, és most az Egyesült Államok és India után a második helyen áll a világban a fertőzöttek számát illetőn. Több mint 7,5 millió fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálos áldozatok számát tekintve pedig csak az Egyesült Államok áll előtte. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a kétszázmilliós Brazíliában 191 570 ember halt már bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Brazília a napokban szigorított a beutazási szabályokon, december 30-tól 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet követelnek meg az országba légiúton érkező turistáktól.