Tűzfalfestményt kapott az LGT zenekar Erzsébetvárosban

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 11. 15:06

Éppen 50 esztendeje jelent meg az LGT Bummm! című lemeze. Ez adta az apropót, hogy a Színes Város csapata, Erzsébetváros Önkormányzata és a Dob utca 38 lakói egy gigaméretű tűzfalfestménnyel tisztelegjenek a zenekar emléke előtt.

Presser Gábor két házzal arrébb lakott, a Kertész utcai iskolában tanult, órák után a Klauzál téri nagycsarnokba járt édesapjának segíteni. A kerületből indult az a zenei pálya, ami a Scampolót, majd az Omegát követően a Locomotiv GT-ben ívelt egyre magasabbra. Pressernek olyan dalokat köszönhetünk a többi között, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Gyöngyhajú lány, később a Kék asszony, a Ringasd el magad, a Nem adom fel – olvasható Erzsébetváros Hírei Facebook-oldalán.

A 200 négyzetméteres 21 méter magas tűzfalfestményen Kemény György egykor nagy port kavaró, hatalmas sikert hozó grafikáját láthatjuk, mely így a világ legnagyobb LGT tribute-fala lett.

Üdvrivalgás fogadta Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerzőt és Kemény György grafikusművészt a szombati Nagy Bummm bulin, akik megint a magasba szálltak, ezúttal daru vitte föl őket, hogy közelről láthassák az óriási lemezborítót. Odafent készült velük interjú, felváltva emlékeztek a Bummm! bakelit születésére.

Rövid cím kellett a Miénk itt a tér helyett, hát Kemény Gyuri bedobta a Bummm!-ot, három m-mel, felkiáltójellel írva, s a zseniális borítóhoz vita nélkül elfogadták a grafikus javaslatát, ami mindenkinek nagyon tetszett. A képen az LGT akkori tagjai: Pici kertésznadrágban, s körülötte Somló Tamás, Laux József, Barta Tamás. „Ha itt lennének, együtt nevetnénk, hülyéskednénk, megtisztelve éreznék magukat ők is" – mondta Presser.