Liam Gallagher és Skrillex - újabb sztárfellépőket jelentett be a Sziget

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 10:24

A most bejelentett majd 50 fellépő közt szerepel az Oasis első nagylemezével turnézó Liam Gallagher, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex és az évszázad legkiemelkedőbb pop'n'soul énekesnője, Janelle Monáe.

Talán sosem volt ennyire sokszínű a Sziget sztárfelhozatala, az eddigi bejelentésből már tudjuk például, hogy a Nagyszínpadon fellép a modern elektronikus popzene legkurrensebb producere, Fred again.., a kortárs pop legegyedibb hangú ikonja, Sam Smith, a brit hip-hop kulcsfigurája, Stormzy, a hatalmas show-jairól ismert szupersztár DJ, Martin Garrix vagy a minden idők egyik legsikeresebb fiúbandájából, a One Direction-ből ismert Louis Tomlinson és persze sokan mások - adták hírül a szervezők.

„A most bejelentett nevekkel folytatjuk, de még nem fejeztük be azt a sort, melyből mindenki kedvére válogathat" – kezdte a legfrissebb bejelentést Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „Sikerült például meghívnunk egy fesztiválos fellépésre Liam Gallaghert , aki egy különleges turné keretében az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, az énekes szerint a '90-es évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybe-t adja elő – javarészt szólókoncerteken - az évforduló alkalmával" – mondta Kádár.

 

Az új bejelentésből kiderül, hogy a Szigeten lép fel – idén ritka, vagy talán egyetlen európai koncertként – generációjának egyik legsokoldalúbb előadója, Halsey. A jellegzetes énekhangjáról ismert énekesnőt számos díjjal jutalmazták, többek között bezsebelt már három Billboard Music Awards-ot, egy Billboard Women in Music Award-ot, egy American Music Award-ot és háromszor jelölték Grammy-díjra is.

„Szintén a Nagyszínpadra várjuk idén az elektronikus zenei Grammy-rekordert, arénák és fesztiválok fő fellépőjét, Skrillex-et is" - mondta Kádár. Skrillex az utóbbi időben olyan előremutató és avantgárd hírességekkel dolgozott együtt, mint Fred again.. vagy Four Tet, hatalmas sikerrel.

Elmondta továbbá, hogy jön Janelle Monáe, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop'n'soul énekesnője, nem mellesleg bestseller író, divatikon és színész, akinek tavaly jelent meg legújabb, nagysikerű albuma. Janelle Monáe The Age of Pleasure című 4. lemeze két kategóriában is jelölést kapott az idei Grammy-n.

Nagyszínpadra várjuk az énekes-dalszerző Raye-t is, aki történelmet írt az idei Brit Awardson, már azzal is, hogy megdöntötte az egy évben, egy előadó által begyűjtött jelölések számának rekordját. A hét jelölésből ráadásul hatot be is zsebelt.

Érkezik a Szigetre a Spotify-on már mintegy 2,3 milliárd lejátszást számoló Another Love című számával a köztudatba berobbant Tom Odell is. És ott lesz a Nagyszínpadon a több milliárd streamet elérő, legendás arénákat elárasztó és széleskörű kritikai elismerést kivívó, platina minősítésű Los Angeles-i rock csapat, a LANY, vagy a rockot, elektronikát és a pszichedelikus zenét ötvöző, kísérleti, avantgárd zenei stílusairól ismert Yves Tumor is.

De túl a Nagyszínpadon is bőven válogathatunk a zenei csemegékből, így például a friss bejelentésben ott van az improvizatív funk és hip-hop elektronikus zenéjéről, szabadon áramló, humoros szövegeiről ismert Marc Rebillet.