Liaocseng a magyarok otthona is

Forrás: turizmus.com

 2022. november 22. 06:55

Ez nemcsak Kína és a kelet-közép-európai országok együttműködését szolgálja, hanem egyben a közép-kelet-európai áruk értékesítési ablaka is.

Az új intézmény emellett a diplomáciai küldöttek nemzetközi üzleti központja, továbbá testvérvárosok közötti csere- és együttműködési platform,  közép-kelet-európai oktatási és kulturális élményközpont, valamint kétoldalú kereskedelmi szolgáltató bázis is - tájékoztatott a silkroadhungary.hu.

A kezdeményezés a gyönyörű Liaocseng  kiemelt kulturális értékeit és Közép-Kelet-Európa népszokásait integrálta egymásba meglehetős sikerrel. Az egyedülálló, de mégis jellegzetes termékekre, a klasszikus kultúrákra alapozva olyan kiemelt tematikus csereesemények rendszeres helyszíne is, mint az Élelmiszerfesztivál vagy éppen a Művészeti Fesztivál és Stíluskiállítás. Ezzel egy újfajta  turizmus első mérföldkövét tették le Liaocseng óvárosában, egy új üzleti formát és új légkört teremtettek ezzel a kulturális integrációhoz.

Ráadásul ez egy komoly esély Liaocseng számára is, hogy határozottan megragadja a platform előnyeit és magyar testvérvárosával, Pakssal sokkal aktívabban kommunikáljon és elősegítse a két város, valamint az országok közötti együttműködést.

Kapcsolódó cikkek

Pandaház nyílt Katarban

2022. november 25.