Liaocseng, a vizek gyöngyszeme

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. június 29. 20:46

A gazdag történelmi és kulturális múltú kínai város számtalan látnivalót, szórakozási és szabadidős tevékenységeket, valamint kulináris különlegességeket is kínál a látogatóknak.

A Peking és Hangcsou közötti Nagy-csatorna a világ legnagyobb mesterséges vízi útja, amely a Jangce alsó folyásának rizstermő vidékeit köti össze az észak-kínai politikai centrumokkal. Ennek mentén fekszik Liaocseng is, amelynek meglátogatásával bepillantást nyerhetünk Kína gazdag történelmi örökségébe, és évezredes távlatokat érezhetünk át.

Liaocseng gazdag történelmi múlttal büszkélkedik

Fotó: Xinhua

A "két folyó gyöngyszemének" is nevezett Liaocseng a Nagy-csatorna és a Sárga-folyó találkozásánál fekszik. Történelmi és kulturális város hatalmas múlttal és csodálatos örökséggel. A városban rengeteg a látnivaló, nem kevesebb mint 13 védett, nemzeti kulturális műemlékkel büszkélkedhet.Ilyen a Shan Shaan tanácsház vagy más néven Guandi templom, ami tulajdonképpen egy hatalmas épületegyüttes: egy furcsa kombinációja a templomnak és a Csing-dinasztia alatt épített kereskedelmi csarnokoknak. De ilyen a Ming-dinasztia alatt épült Guangyue-torony is, amely egyike Kína legkorábbról fennmaradt legmagasabb épületeinek. Itt található Jingyanggang is, ez egy óriási turisztikai terület temérdek látnivalóval, szórakozási és szabadidős tevékenységek százaival.

Helyi különlegesség a rizs- és búzalisztből készült figurák

Fotó: Xinhua

A vízi város, Liaocseng az a hely, ahol olyan klasszikus művek helyszínei találhatók, mint a Vízpart, amiből filmsorozat is készült a 70-es évek elején, de az 1610-re datálható novella, „A szilva az aranyvázában” is itt játszódik. Az 1740-es keltezésű romantikus fantasy novellának, a „Különös történetek egy kínai stúdióból”, valamint az először 1904-ben publikált „Lao Can utazásai”-nak is Liaocseng a helyszíne.

A csaknem 6 milliós népességű Liaocseng látnivalóinak itt még koránt sincs vége. A város híres a tökfaragványairól, az újévi fametszet készítéséről, a Linginből származó legendás és történelmi tégláiról, a rizs- és búzalisztből készült szoborfiguráiról, a kézműves hagyományairól.

Liaocseng híres a tökfaragványairól is

Fotó: Xinhua

A város egyben a kínai operák igazi fellegvára is. Liaocseng az a hely, ahol a szépség és a hagyomány találkozik. Ez a gazdag, színes szellemi és kulturális örökség pedig a mai napig élő a település mindennapjaiban.

A fantasztikus természeti környezetben fekvő város a gasztronómiájáról is nevezetes. Ha erre járunk, akkor a Wu Dalang búzatortát, a Gaotang szamárhúst vagy éppen a Pan Jinlian savanyúságot mindenképp érdemes megkóstolni.

A város kulináris különlegességei

Fotó: Xinhua

A felülről nézve négyzet formájú Liaocseng a bazaltkövekkel kirakott utcáival a mai napig a kínai kultúra és művészet hamisítatlan fellegvára. Színes és tartalmas múltja nemcsak egy emlék, hanem a jelenben is beragyogja ezt a nagyon régi, de ma is élettel teli várost.

(X)

A Peking és Hangcsou közötti Nagy Csatorna a világ legnagyobb mesterséges vízi útja, amely a Jangce alsó folyásának rizstermő vidékeit köti össze az Észak-kínai politikai centrumokkal. Ementén fekszik Liaocseng is, amelynek meglátogatásával bepillantást nyerhetünk Kína gazdag történelmi örökségébe és évezredes távlatokat érezhetünk át.

A "két folyó gyöngyszemének" is nevezett Liaocseng, a már említett Nagy-Csatorna és a Sárga-folyó találkozásánál fekszik. Történelmi és kulturális város hatalmas múlttal és csodálatos örökséggel. A városban rengeteg a látnivaló. Nem kevesebb, mint 13 védett, nemzeti kulturális műemléke van Olyanok, mint a Shan Shaan tanácsház vagy más néven Guandi templom, ami tulajdonképpen egy hatalmas épületegyüttes és egy furcsa kombinációja a templomnak és a a Csing-dinasztia alatt épített kereskedelmi csarnokoknak. De ilyen a Guangyue-torony is ami a Ming-dinasztia alatt épült és egyike Kína legkorábbről fennmaradt legmagasabb épületeinek. De itt található Jingyanggang is, ami egy óriási turisztikai terület temérdek látnivalóval, szórakozási és szabadidős tevékenységek százaival. A vízi város, Liaocseng az a hely, ahol olyan klasszikus művek helyszínei találhatók, mint a Vízpart, amiből filmsorozat is készült a 70es évek elején, de az egészen 1610re datálható novella „A szilva az aranyvázában” is itt játszódik. HA még tovább megyünk az időben, láthatjuk, hogy az 1740es keltezésű romantikus fantasy novellának aKülönös történetek egy kínai stúdióból” és az először 1904ben publikált „Lao Can utazásai”-nak is Liaocseng a helyszíne.

A csaknem 6 milliós Liaocseng látnivalóinak itt még koránt sincs vége. A város híres a tök faragványairól, az újévi fametszet készítéséről, a Linginből származó legendás és történelmi tégláiról, a rizs és búzalisztből létrehozott szoborfiguráiról, a kézműves hagyományairól és a város a kínai operák igazi fellegvára is. Liaocseng az a hely, ahol a szépség és a hagyomány találkozik. Ez a gazdag, színes szellemi és kulturális örökség pedig a mai napig él a település mindennapjaiban. A fantasztikus természeti környezetben elfekvő város a gasztronómiájáról is nevezetes. Ha netán erre járunk a Wu Dalang búza tortát, a Gaotang szamárhúst vagy éppen a Pan Jinlian savanyúságot mindenképp érdemes megkóstolni.

A felülről nézve négyzet formájú Liaocseng a bazaltkövekkel kirakott utcáival a mai napig a kínai kultúra és művészet hamisítatlan fellegvára. Színes és tartalmas múltja nemcsak egy emlék, hanem a jelenben is beragyogja ezt a nagyon régi, de ma is élettel teli várost.