Libegők éjszakája augusztus 29-én

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 24. 08:24

Immár harmadszor rendezik meg az eseményt szombaton, ezúttal hat helyszínen várják az érdeklődőket.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter szervezésében megvalósuló esemény hat helyszínen zajlik a Mátrában, a Bükkben, a Budai-hegységben, a Zempléni-hegységben és a Bakonyban. A felvonók egész nap üzemelnek, a legtöbb helyszínen egyéb színes programok is várják a látogatókat.

Helyszínek:

  • Zugligeti Libegő, Budapest
  • Sípark Mátraszentistván,
  • Kaland Hegy, Eplény,
  • Libegőpark, Lillafüred
  • Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely
  • Oxygén Adrenalin Park, Sástó

 

"Első alkalommal, 2018-ban került megrendezésre a Libegők Éjszakája. Klaszterünk összefogó erejének köszönhetően, sikerült hagyománnyá varázsolni ezt a hegyvidéki turizmust, illetve a hazai sípályákat is népszerűsítő eseményt" – emelte ki Fehér Gyula, a klaszter elnöke.

"A Zugligeti Libegő augusztus 29-én ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Valószínűleg az idei esztendőben is nálunk lesznek a legtöbben a Libegők Éjszakáján, ugyanakkor bízunk abban, hogy más helyszíneket is felfedeznek a hegyvidékeket kedvelők" – mondta el Knyazovics Imre, a Zugliget Libegő üzemeltetési vezetője.

Szombaton hajnali 1 óráig lehet libegőzni Zugligetben

Fotó: 123rf.com

A Zugligeti Libegőn 19 óra és hajnali 1 óra  között lehet külön erre az alkalomra szóló, 2500 forintos retúrjeggyel utazni (00.30 perckor indul az utolsó kocsi a völgyállomásról a hegyre). A jegyek elővételben is megvásárolhatók a Deák téri metró aluljáróban található múzeumban. A rendezvényre kiadott jegy augusztus 29-én a Libegő teljes üzemidejében, tehát a reggeli nyitástól felhasználható.

További információk a többi libegő nyitva tartásáról itt érhetők el.